Gunting Tumpul Punya Pas4l, Menteri Di Pakist4n Pot0ng Riben Pembukaan Kedai Guna Gigi

Acara memot0ng riben sememangnya sin0nim ketika perasmian sesebuah acara. Selalunya ahli jawatankuasa acara seumpama ini akan buat persiapan dengan rap1 supaya tak ada mas4lah ketika hari tersebut. Tapi, biasalah manusia hanya mampu merancang, tuhan yang menentukan.

Itu lah yang berlaku ketika sebuah acara perasmian pembukaan sebuah kedai di Pak1stan baru-baru ini. Seorang menteri negara itu yang dijemput untuk merasmikan kedai tu telah bertindak sp0ntan mem0tong riben ketika acara menggunakan giginya!

Sumber: Twitter Murtaza Ali Shah

Memetik lap0ran daripada India.com, menteri itu yang dikenali sebagai Fayyaz-ul-Hassan Ch0han selamba bertindak sedemikian sebab gunting yang disediakan untuk memot0ng riben tu tumpul.

Difahamkan, dia telah dijemput untuk merasmikan pembukaan sebuah kedai barang elektr0nik di Rawalpindi, Pak1stan. Namun, cubaan pertamanya untuk mem0tong riben tu g4gal berikutan saiz gunting tu pun kecil. Mungkin riben yang dorang guna tu tebal, so gunting kecil tak sesuai la kot.

Sumber: Twitter Murtaza Ali Shah

Dia kemudiannya cuba lagi sekali tapi tetap g4gal. Jadi, dia pun selamba je guna gigi dan video dirinya p0tong riben menggunakan cara tersebut telah mengundang t4wa orang ramai di acara itu dan di media s0sial negara itu.

Video berkenaan telah dikongsikan oleh wartawan, Murtaza Ali Shah di media sosial dan rata-rata netizen di Pak1stan terhibur dengan gel4gat menteri itu. Menteri itu sendiri kemudiannya men1nggalkan k0men di Twitter dan menjelaskan bahawa gunting tu yang berm4salah sebab tumpul.

Mungkin AJK acara tu lupa nak as4h atau taj4mkan gunting tu kot.

Sumber: India.com

Sumber : Lobak Merah

Leave a Comment