J4nji nak bersanding serentak tpi rakan seprmainan dapat j0d0h lebih awl, abng b0mba terkejvt baca mesej kiriman se0rang wanita!

SEPANJANG bersahabat, pelbagai kenangan suka-duk4 sudah dilalui dua jejaka dari Perak ini.

Menurut Muhammad Fakaruddin Ismail, 24, dia juga pernah berjanji dengan Muhd Izwan Jalil, 25, yang juga jirannya untuk melangsungkan perkahwinan secara serent4k.

Namun kata angg0ta B0mba yang mesra disapa Faka itu, dia tak meny4ngka rakan baiknya akan bertemu jodoh lebih awal dan dij4ngka melangsungkan perkahwinan pada Oktober ini.

“Kami kenal sejak kecil lagi. Kami belajar di tadika, sekolah rendah dan sekolah menengah bersama biarpun umur dia lebih tua setahun.

“Memang rapat sebab dia jiran saya. Dulu kami pernah rancang nak kahwin sama-sama dan berk0ngsi pelamin. Kami pun sama-sama ada teman wanita.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Tapi jodoh dia lebih panjang, saya pula dah pvtus cinta pada tahun 2019. Saya tak ada apa-apa sampai sekarang.

“InsyaAllah kawan saya akan kahwin pada Oktober. Jod0h dia sampai dulu, Saya gembira untuk dia, pada masa sama rasa sed1h sebab dulu pernah janji nak kahwin sama-sama,” ujarnya bersel0roh.

faka2

Faka (kiri) kini bekerja sebagai angg0ta b0mba manakala rakannya, Muhd Izwan Jalil (kanan) bertugas sebagai angg0ta p0lis.

Kata Faka yang berkhidmat sebagai angg0ta b0mba sejak tiga tahun lalu, dia sekadar suka-suka berkongsi kisah persahabatan itu menerusi bingkisan video di aplikasi TikT0k.

Namun katanya, dia sama sekali tak menyangka video itu akan tul4r sehingga meraih lebih setengah jut4 tontonan.

“Saya memang terkejvt. Saya tak maklumkan pada kawan mengenai video itu. Saya pun tak sedar ia dah v1ral.

“Kemudian kawan saya yang nak kahwin hantar mesej, katanya dia dapat tahu dalam grup WhatsApp keluarganya.

“Dia gel4k, kemudian dia bagi sokongan. Dia minta saya agar tak sed1h. Dalam masa dua jam dapat beratus ribu jumlah tontonan,” ujarnya.

faka

Faka (kiri) bersama Muhd Izwan Jalil (kanan) ketika zaman remaja.

Dalam pada itu kata Faka, dia terh4ru menerima kiriman doa dan kata-kata semangat oleh netizen di TikT0k.

Malah kata Faka, ada individu turut menghantar mesej dan menawarkan diri untuk menjadi isterinya.

“Saya terkejvt tengok komen. Kebanyakannya mesej saya bagi kata-kata semangat. Pada masa sama, ada yang 0ffer diri nak jadi isteri.

“Saya tak men0lak jod0h, tapi saya pun tak mencari. Kakak juga ada mesej kepada saya, dia kata mak nak tengok saya kahwin.

faka4

Faka meng4kui tak sangka video dikongsi di TikT0k miliknya akan tul4r.

“Bila mak suruh kita kahwin, maknanya dia tahu kita dah bersedia untuk ada tanggungjawab. Saya tak rasa mak saya p4ksa, cuma dia lu4hkan hasrat, mungkin dia nak menantu,” ujar anak keempat daripada lima beradik itu.

Menurut Faka yang berasal dari Ipoh, dia yang kini berkhidmat di Slim River sememangnya meminati badan beruniform sejak dulu lagi.

Kata Faka, sahabatnya itu sudah bergel4r sebagai angg0ta p0lis dan kini sedang berkhidmat di Pahang.

“Dulu kami memang plan nak jadi p0lis. Lepas tu dia betul-betul jadi p0lis. Saya pula jadi b0mba. Kami suka benda-benda mencabar.

“Memang dari kecil kami sama-sama, selalu tidur kat rumah sama-sama. Saya nak ucap tahniah kepada sahabat saya sebab dah jumpa jod0h. Selamat berbahagia,” ujarnya.

Sumber : mStar

Leave a Comment