[VIDEO] Setahun Terpis4h Dengan Ayah Kerj4 Askar, Anak Kecil Mengelak Seb4b T4k Cam

Boleh dikatakan setiap pasangan yang berumah tangga ini, mahukan mereka untuk tinggal bersama dan kalau boleh j4ngan berjauhan. Perkara ini lebih berat untuk diterima, lagi-lagi pasangan yang baru saja berkahwin.

Namun dalam sesetengah keadaan, mereka terp4ksa juga untuk berjauhan atas tuntutan kerja yang perlu diutamakan sehingga terp4ksa meninggalkan isteri dan anak yang masih kecil.

Ayah kerja sebagai askar.. Setahun tak berjumpa anak kecil

Itulah peng0rbanan yang terp4ksa dilalui oleh sebuah pasangan ini, apabila si suami bertug4s sebagai askar yang perlu meletakkan tugasnya menjaga keamanan negara lebih dari segalanya.

Perkara itu dik0ngsikan oleh Puan Ayu Suhaila menerusi akaun tiktoknya, di mana kelihatan ketika itu dia bersama anak yang masih kecil menjemput kepulangan suami di lapangan terbang.

Sumber: TikTok

Mungkin disebabkan berp1sah sewaktu anaknya masih terlalu kecil, dia kelihatan mengel4k dan berpaling ketika ditegur oleh ayahnya itu. Bukan itu saja, ketika hendak salam pun dia masih kelihatan r4gu-r4gu termasuk juga sewaktu hendak didukung oleh ayahnya itu. Comel je dia segan-segan tengok ayah dia.

“Dia xnak dengan baba dia,

@ayfulsymi_

Hemm dia xnak ngan baba dia ##fyp##fypシ##foryou##armywife##PressPlayMyWay

♬ bunyi asal – Wan Yusri

“Hemm anak pon dah x kenal.. Bapak dia nak dukung, pelvk c1um xnk hemm.” kata Puan Ayu

Walau bagaimanapun selepas beberapa ketika, barulah si kecil itu nak didukung ayahnya walaupun masih kelihatan seperti r4gu-r4gu.

Posting dikongsikan tersebut telah menarik perhatian ramai, dan sehingga kini ia telah memperoleh lebih dari 413k tontonan.

Sumber: TikTok

“Realiti seorang askar”

Di ruangan komen, momen yang dik0ngsikan oleh Puan Ayu nyata telah menyentuh perasaan ramai warganet. Ramai juga yang menyifatkan bahawa itu lumrah, apabila bertug4s sebagai barisan hadapan negara. Selain itu juga, ada juga yang berk0ngsi kisah seakan sama yang dilalui oleh keluarga ini.

Sumber: TikTok

Sumber: TikTok

Sumber: TikTok

Sumber: TikTok

Kes1an dia dah lama tak jumpa ayah sampai t4k cam muka dah. Tapi nak buat macam mana kan, atas tuntutan negara. Mem4ng family yang hebat!

Sumber : Lobak Merah

Leave a Comment