“8 bulan terpis4h” – [VIDEO] Anak Terus Pelvk Ayah Menyam4r Jadi ‘Rider’ Makanan Lepas Lama T4k Jumpa

Sejak perlaksanaan Per1ntah Kaw4lan Pergerakan (PKP) di seluruh negara sebelum ini, ramai yang terp4ksa berjauhan daripada keluarga untuk satu tempoh yang lama. Paling terkes4n sekiranya seorang ibu bapa itu bekerja sebagai fr0ntliner dan masih mempunyai anak yang kecil.

Seakan sama dengan kisah ini, apabila m0men sed1h berlaku ketika kepulangan seorang ayah itu dinantikan oleh anak yang masih kecil.

Ingatkan rider makanan

Baru-baru ini, sebuah video yang dik0ngsikan oleh @adirarusli menjadi v1ral setelah menunjukkan kepulangan suaminya ditunggu lama oleh anak-anak.

Menerusi sebuah posting yang dimuat naik, Adira memaklumkan bahawa suaminya sudah 8 bulan berjauhan dengan mereka sebab memasuki pusat lat1han p0lis. Kepulangan suaminya itu turut tidak diketahui oleh anak-anak mereka.

Sumber: TikTok

Dalam video tersebut suaminya meny4mar sebagai seorang penghantar makanan, dan anak sulungnya yang pergi ke luar untuk mengambil makanan tersebut.

Mungkin f1rasat seorang anak, dia mula berasa cur1ga dengan ‘rider’ berkenaan. Kemudian anak lelakinya itu merenvng pada si suami dan mula menc4but facemask yang dip4kai.

Selepas diperhati, anaknya itu terus memelvk ayahnya sambil menjer1t memanggil dirinya. Tindakan anak lelakinya itu membuatkan adiknya yang lain turut sama memelvk ayah mereka sebab terlalu rindu.

Momen tersebut turut membuatkan Adira menjadi seb4k. Tambahnya lagi, suaminya seng4ja minta dirahs1akan kepulangannya itu untuk memberi kejvtan kepada anak-anak mereka.

@adirarusli

Penantian.. Masih pjj…. Sabar itu indah 💪 ##pjjlife ##foryou ##fyp

♬ Allah Allah Aghisna – Veve Zulfikar

“Seron0k teng0k bercampur sed1h”

Menjengah ke ruangan k0men video tersebut, rata-rata ia membuatkan netizen turut menjadi seb4k. Ramai yang mengatakan bahawa momen tersebut mampu membuatkan mereka sed1h, selain ada juga menyifatkan suasana tersebut seronok untuk dilihat sebab mengetahui betapa rindunya anak-anak kepada ayah mereka.

Sumber: TikTok

Sumber: TikTok

Sumber: TikTok

Besar betul peng0rbanan ayah yang terp4ksa berjauhan dengan anak-anak. Min doakan sesiapa yang melalui keadaan sebegitu diberikan kekuatan dan dipermudahkan segala urusan.

Sumber : Lobak Merah

Leave a Comment