Bye bye ABPBH! Zul Ariffin t4rik diri bertanding, peminat sy4k ada kaitan dengan hijrah

PELAKON Zul Ariffin mengumumkan penar1kan diri daripada semua pencal0nan Anuger4h Bintang P0pular Berita Harian ke-34 ABPBH34 yang dijangka berlangsung pada 13 November depan.

Bagaimanapun kata Zul atau nama sebenarnya Zulkifli Ariffin, 35, keputusan itu tiada kaitan dengan perubahannya dalam mendekatkan diri kepada agama.

“Jangan r1sau, saya tidak akan bersara daripada berlakon atau berhijrah atau apa-apa.

“Buat masa ini hanya perlahan-lahan ingin menjadi yang terbaik daripada sebelum ni.

“Saya bersiap sedia dan meman4skan enjin. Banyak lagi yang akan datang,” katanya pada Sabtu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by zul_ariffin (@zul_ariffin)

Zul berk0ngsi hasratnya itu menerusi p0sting di Instastory.

Baru-baru ini Zul menarik perhatian apabila dilihat ker4p bertemu dengan pers0naliti dakwah, Ebit Lew.

Menjelaskan lanjut tentang ABPBH 34, Zul berkata dia sudah memaklumkan kepada pihak penganjur berhubung penar1kan pencal0nan tersebut.

“Kepada semua peminat yang sentiasa menyokong kerjaya saya, Alhamdulillah di sini saya nak beritahu dan umumkan yang saya dah tar1k diri daripada semua pencal0nan ABPBH 34. Dan saya dah hubvngi pihak BH,” katanya.

Sementara itu menerusi mesej kepada mStar, Pengurus Zul iaitu Afdal Shahizad berkata aktor berkenaan mahu fokus dan kembali aktif dalam b1dang seni.

“Zul ada maklumkan tahun ni akan fokus pada kerja-kerja yang tert4ngguh dahulu dan mahu ruang dan masa untuk kembali dengan filem dan drama baharu setelah lama berehat kerana PK P,” katanya.

ZUL 4

Penar1kan diri Zul Ariffin t1ada kaitan dengan perubahannya mendekatkan diri kepada agama.

Untuk makluman nama pelakon Zul Ariffin tercal0n dalam dua pencal0nan iaitu kateg0ri Gandingan Serasi Drama P0pular dan Pelakon TV Lelaki P0pular Xiaomi.

Malam kemuncak ABPBH 34 dijadual disiarkan secara langsung di TV3 pada 13 November depan dan dilakukan secara v1rtual dengan pem4tuhan ket4t S0P ditetapkan MKN dan KKM.

Sumber :  mStar

Leave a Comment