Satu Keluarga P0sit1f C0vld-19, Anak T4k Sangka Lambaian Atas Ambul4ns Adalah Lambaian Ter4khir Abah

Tak dapat digambarkan betapa lulvhnya hati sese0rang apabila insan tersayang terutamanya ahli keluarga telah pergi buat selama-lamanya. Walaupun pah1t untuk ditel4n, namun sebagai hamba Allah SWT kita perlu redha dengan ketentuan-Nya.

Itulah yang dilalui seorang gad1s ini apabila menerima berita duk4 bahawa ayah tercinta dis4hkan men1ngg4l dunia akibat j4ngk1tan c0vld-19.

Lamb4ian terakhir abah

Seperti kisah yang dik0ngsikan oleh se0rang pengguna TikT0k yang dikenali dengan nama IekaSanie telah mengund4ng seb4k ramai apabila satu keluarganya dis4hkan p0sit1f c0vld-19 namun siapa sangka ayahnya telah ‘perg1’ dahulu meningg4lkan mereka.

Difahamkan, selepas 3 hari disahkan p0sit1f c0vld-19, tahap 0ksigen ayah tercinta semakin rendah sehingga memerlukan dirinya menjalani kuarant1n di h0spital. Jelasnya lagi, keadaan ayahnya semakin krit1kal apabila tahap 0ks1gen menurun hingga ke bacaan 55 peratus.

Seminggu lebih juga abah duduk w4d. Lepas itu, hari Rabu pagi d0ktor call cakap abah dah t4k ada.

Bercerita dengan lebih lanjut, Ieka meng4kui sangat sed1h dengan berita yang diterima lebih-lebih lagi apabila mereka sekeluarga tidak berpeluang berjumpa dengan si ayah buat kali terakhir. Hal ini kerana, selama tempoh kuar4nt1n, mereka hanya mampu menghvbungi si ayah menerusi panggilan video sahaja.

Siapa sangka, lambaian sebelum menaiki ambvlans merupakan lambaian terakhir si ayah sebelum berp1sah dengan keluarga tercinta buat selama-lamanya.

Video seb4k

@iekasanie

Al Fatihah ##covid ##covidfigther ##covid19

♬ original sound – iekasanie

Kisah yang dikongsikan itu telah mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang rata-ratanya seb4k selepas menonton video tersebut. Malah, tidak kur4ng juga ada di antara mereka turut berk0ngsi pengalaman yang hampir sama dilalui mereka iaitu keh1langan ahli keluarga dek p4ndem1k c0vld-19.

Sumber: IekaSanie

Sumber : ohbulan.com

Leave a Comment