P0k0k RM50k Depan Rumah Kena Cvri, Wanita Ini R4yu Bantu Cari – ‘Saya Kenal C0rak & Saiz P0k0k Tersebut’

Foto: Rus Majida Hassan

Seorang pengguna Facebo0k dikenali sebagai Rus Majida Hassan menerusi satu hantaran di Facebo0k, tampil menceritakan pokok-pokoknya yang berh4rga dipercayai telah dicur1 individu yang tidak bertanggungjawab. Difahamkan, harg4 bagi ketiga-tiga pokok tersebut adalah RM50k.

k3s cur1 pokok

Foto: Rus Majida Hassan

Difahamkan, kejadian tersebut berlaku semalam, di Kuala Terengganu, dan wanita ini turut memper1ncikan setiap nama tanamannya yang dikenali sebagai M0nstera Alb0 Marble (daun putih hijau besar berlubang-lubang), M0nstera Aurea Marble (daun kuning hijau besar berlubang-lubang), dan M0nstera Alb0 Halfmoon (daun sebelah hijau sebelah putih).

Lap0ran p0lis telah dibuat dan saya amat memerlukan pertolongan sekira ada sesiapa yang mengenali saudara/jiran/rakan yang tiba-tiba ada menanam pokok ini di rumah atau terjumpa posting di mana-mana platform untuk menju4l pokok sebegini, sila segera maklumkan kepada saya.

Mengulas lebih lanjut, wanita ini menjelaskan dia amat mengenali pokok-pokok tersebut berikutan c0rak khas dan saiz pokok tersebut yang mustah1l untuk dimiliki oleh orang lain.

Pokok ini tiada diju4l di nurseri biasa dan saiz pokok yang dicur1 sangat suk4r didapati.

Harap pencur1 dibawa ke muka pengadilan

Foto: Rus Majida Hassan

Wanita ini pada masa yang sama, turut memohon b4ntuan daripada orang ramai supaya si pel4ku dapat dibawa ke muka pengadilan. Difahamkan, pokok-pokok berkenaan telah dibel4 hampir tiga tahun bagi mencapai saiz yang diinginkan dan perkara tersebut membuatkan pokok-pokok tersebut mudah dicam oleh pemiliknya.

Terima kasih kepada semua yang sejak petang semalam sehingga ke saat ini bertubi-tubi memb4ntu saya untuk menjejaki pokok-pokok ini dan memberikan kata-kata semangat buat saya. Hampir reb4h rasanya sewaktu menyedari kejadian yang berlaku.

Kepada si pelaku sekiranya anda membaca tulisan saya, sila pulangkan pokok saya seperti sedia kala atau saya t1dak akan memaafkan anda dunia akh1rat dan berdoa agar anda menerima bal4san yang setimpal dunia akh1rat.

Di akhir posting tersebut, wanita ini turut mendoakan agar pokok-pokok tersebut t1dak akan hidup subur jika ditanam oleh individu yang bertindak mencur1nya.

Sungguh saya t1dak reda dengan perbuatan anda yang mencer0boh kawasan rumah dan mencur1 pokok-pokok kesayangan saya. Bert4ubatlah!

Sumber: Rus Majida Hassan

Sumber : ohbulan.com

Leave a Comment