“Kesi4n mak dia” – [VIDE0] Emak Terkejvt Du1t ‘Purple’ Terbang Dari Surpr1se B0x, Rupanya…

Sebagai se0rang anak, kita mesti ada keinginan untuk buat kedua ibu bapa senang dan bangga dengan diri kita. Selain tu juga, dah semestinya kita mahukan ibu bapa kita happy dengan berikan mereka hadiah ataupun dengan membuat surpr1se untuk mereka.

Kadang-kadang tu juga, kita sebagai anak ni mesti ada ‘akal’ untuk kenakan 0rang tua kita sama macam kisah kali ini.

Teruja dapat du1t, tapi…

Baru-baru ini, sebuah vide0 menunjukkan aks1 seorang emak yang seakan ‘terkejvt’ apabila mendapat supr1se daripada anaknya.

Menerusi perkongsian yang dimuat naik oleh @talibzamri, menunjukkan dia memberi surpr1se box kepada ibunya. Selepas ibunya membuka simpulan riben pada belon tersebut, keluarlah deretan wang RM 100 dan RM 50 yang telah di kepilkan bersama.

Sumber: TikTok

Namun lain pula jadinya, apabila w4ng tersebut rupanya t4k melekat pada kotak berkenaan dan terus terbang pergi. Ibunya yang nyata b1ngung, hanya mampu melihat pada duit yang sudah terbang tinggi itu.

Sebenarnya tu bukan du1t betul

Selepas beberap ketika, si ibu nyata lihat masih bvntu dengan apa yang jadi lepas fikirkan betapa besarnya nilai duit yang terbang tersebut.

Walau bagaimanapun, sebenarnya du1t tersebut hanyalah wang p4lsu yang memang dah dirancang untuk sengaja buatkan si ibu jadi b1ngung.

Lalu ibunya disuruh untuk menarik sekuntum bunga yang terdapat di k0tak tersebut, dan barulah deretan w4ng sebenar yang keluar sebagai hadiah untuk dirinya. Terkejvt dengan deretan w4ng yang ada di dalam surpr1se box tersebut, ibunya terus menjer1t keriangan.

“Eh panjangnya..

“Aku punya banyaknya du1t!” jerit seronok si ibu.

Perk0ngsian video berkenaan telah menjadi bualan ramai, dan sehingga kini ia telah meraih lebih dari 148k tontonan di TikT0k.

@ujangtalib83

##duitterbangkau##fypp ##happybirthday ##mymom

♬ Oh No – Kreepa

“Teng0k muka mak dia, kes1an tau..”

Di ruangan k0men, tindakan lelaki itu yang seng4ja mengenakan si ibu nyata mengundang pelbagai reaksi dari netizen. Ada yang seakan dah tahu bahawa duit terbang itu adalah duit p4lsu yang sengaja diletakkan. Selain itu juga, ramai yang kes1an bila melihat reaksi si ibunya sewaktu deretan w4ng itu terbang.

Sumber: TikTok

Sumber: TikTok

Sumber: TikTok

Kes1an betul tengok reaksi mula-mula tu. Tapi bila tengok makcik tu ser0nok, min pula ikut terhibur! Siapa masih ada ibu bapa tu, hargai mereka betul-betul ya.

Sumber : Lobak Merah

Leave a Comment