Duda berper4ngai pelik ajak kahwin… Wanita t4nggung akibat selepas pinangan dit0lak sehingga munt4h d4rah

SUDAH lebih lima tahun Wan Syafikah bergel4r ibu tunggal selepas kem4tian suaminya disebabkan sera4gan j4ntung.

Sejak itu, Wan Syafikah langsung tidak terfikir untuk mencari pengganti suaminya kerana ingin memberi f0kus membesarkan empat anak mereka selain faktor usia yang sudah mencecah 50 tahun.

Namun beberapa ahli keluarga cuba mencari jodoh untuknya kerana kasihan melihat dia membesarkan anak-anaknya sendirian dan selepas beberapa kali dip4ksa, Wan akhirnya bersetuju bertemu dengan lelaki yang juga seorang duda.

“Berat sebenarnya hati saya hendak berkenalan dengan lelaki itu, bukan apa usia saya pun bukannya muda dan langsung tak terfikir hendak berkahwin lain selepas suami meningg4l dunia.

Hantu

Wan memberitahu sejak men0lak pinangan duda itu, akan ada benda muncul di tingkap biliknya.

“Tetapi apabila keluarga mendes4k saya turutkan juga meskipun anak-anak pun kurang senang terutamanya yang sulung,” katanya.

Pertemuan pertama kata Wan sudah membuatkan dia berasa t1dak sedap hati kerana aura lelaki itu yang agak berbeza dan terlalu ‘berani’ meskipun baru berkenalan.

Pandangan lelaki itu juga t4jam dan sentiasa memegang t0ngkat dan sering menc1um pada bahagian pangkal tongkat itu sambil memb1sikkan sesuatu.

“Lelaki itu dalam lingkungan 60 tahun tetapi kelihatan lebih tua daripada usianya yang sebenar. Entah mengapa saya berasa t4kut memandang wajahnya, begitu juga anak-anak mend4kwa perkara sama.

“Pada pertemuan pertama itu dia sudah menetapkan tarikh perkahwinan selain meminta saya berp1ndah ke rumahnya selepas berkahwin tetapi anak-anak tidak boleh tinggal bersama kami.

“Saya t1dak bersetuju kerana jika dia menyunting saya sebagai isteri, dia perlu terima anak-anak saya,” ujarnya.

Tidak berfikir panjang, Wan berkata, dia menolak ajakan lelaki itu untuk berkahwin kerana berasa t1dak sedap hati dengan perwatakannya selain sikapnya yang memaksa.

Pertama kali munt4h d4rah, b4u hany1r menusvk hidung

Beberapa hari kemudian kata Wan, ketika ingin tidur dia berm1mpi seorang lelaki datang kepadanya dan cuba membaling t0ngkat dipegangnya tetapi dia berjaya melar1kan diri.

Tidak hanya itu, tingkap biliknya sering diketuk oleh sesuatu se0lah-0lah ada sesuatu yang cuba memasuki melalui tingkap.

“Ingatan saya terus kepada lelaki berkenaan dan saya yakin ia ada kaitan dengannya… tetapi saya tidak mahu menudvh melulu dan terp4ksa hadapi g4ngguan itu.

“Saya mula tidak tahan apabila saya mula sak1t-sak1t. Setiap kali makan ker0ngk0ng rasa terb4kar dan terp4ksa memunt4hkan semula semua makanan.

warga-yang-penasaran-adanya-makhluk-gaib-mendatangi-rumah-karmin

Ustaz yang datang ke rumah terkejvt kediamannya dihuni ramai m4khluk h4lus.

“Badan menjadi kurus, saya t1dak boleh tidur disebabkan pelbagai g4ngguan yang diterima. Pel1knya hanya saya yang terima g4ngguan tetapi Alhamdulillah anak-anak tidak menjadi m4ngsa,” katanya.

Dalam satu kejadian kata Wan, Bulu r0ma dia meremang apabila dia menerima panggilan daripada lelaki itu yang tiba-tiba bertanya sama ada dia sihat atau pun tidak?

Wan segera mem4tikan talian sebelum dia tiba-tiba pengs4n. Apabila dia tesedar, badannya menjadi t1dak sedap dan kemudian mengalami munt4h d4rah.

“Seumur hidup saya tidak pernah munt4h dar4h dan itu adalah kali pertama. Anak-anak terp4ksa tutup hidung kerana kata mereka b4unya cukup hany1r dan d4rah yang keluar mer4h keh1taman,” imbaunya.

Ustaz puc4t masuk rumah, ada ‘ramai’ orang

Tidak tahan dengan g4ngguan dan penyak1t m1steri yang dider1tainya, Wan memberitahu dia meminta seorang ustaz datang ke rumahnya untuk berub4t dan ‘membersihkan’ rumahnya.

Gangguan hantu

Wan akan kembali sak1t setiap kali kembali ke rumahnya.

Namun reaksi ustaz yang terkejvt dan wajahnya bertukar puc4t ketika melangkah masuk ke dalam rumah membuatkan Wan menjadi lebih ket4kutan.

“Saya ingat ustaz beritahu ada ‘ramai’ orang di dalam rumah saya. Selepas mereka nampak kel1bat ustaz masuk ke dalam rumah, mereka lari ke bahagian bilik saya.

“Ustaz sarankan saya keluar daripada rumah itu buat sementara dan sejak keluar daripada rumah itu keadaan saya pul1h seperti sedia kala, pel1k,” ujarnya.

Wan memberitahu ustaz berkenaan mengambil masa beberapa hari ‘membersihkan’ dan ‘mem4gar’ rumahnya. Menurut ustaz itu, ada pihak mahu melakukan perkara tidak baik terhadap Wan.

Menurut Wan lagi, dia dimaklumkan lelaki yang ingin mengahwininya itu rupa-rupanya memang terkenal dengan tab1at ‘membel4’ dan tujuan dia ingin berkahwin dengan Wan kerana mahu m4khluk h4lus bel4an mempunyai tuan baharu.

Vudu

Perbu4tan s1hir adalah berd0sa besar dalam Islam.

“Memandangkan saya t0lak (permintaan untuk kahwin), dia berdend4m dan mula menghantar s1h1r dan m4khluk h4lus ke rumah saya,” ujarnya.

Bagaimanapun kata Wan, sehingga kini dia masih berub4t bagi memulihkan dirinya kerana sejak kembali ke rumah itu kejadian serupa tetap berulang dan keadaannya pulih apabila keluar daripada kediaman berkenaan.

Sumber : mStar

Leave a Comment