Ser4mnya! Patung terselit n0ta bun0h sambut pemilik rumah baharu

SEORANG guru sekolah rendah di Britain menemui sebuah p4tung m1steri dengan n0ta peng4kuan pembunvhan yang diletakkan di sebalik dinding plaster yang terdapat di dapur rumah baharunya.

Guru tersebut, J0nathan Lewis, 32, baru sahaja membel1 rumah tersebut yang terletak di Walton, Liverpool.

P4tung itu ditemui ketika dia mahu memecahkan dinding berkenaan yang berada di bawah tangga untuk melihat punca wayar terg4ntung di bahagian itu.

Menurutnya, dia baru sahaja membel1 rumah itu dan mendapat kunci pada Jumaat minggu lepas.

“Saya tahu ada kek0songan di bawah tangga yang telah dilapisi dengan plaster.

“Terdapat wayar yang terkeluar apabila pemilik sebelumnya meletakkan pet1 sejuk di situ tetapi saya tidak tahu di mana wayar itu dipasang sehingga saya mengetuk sedikit dinding tersebut untuk melihat apa yang ada di dalamnya,” katanya.

Tambah Lewis, pada awalnya dia terkejvt melihat ada sebuah p4tung bersama sepucuk nota bersamanya.

Lewis mended4hkan isi nota itu yang bertulis;

“Pembaca yang dih0rm4ti/ pemilik rumah baharu,

“Terima kasih kerana membebaskan saya!

“Nama saya Emily. Pemilik asal saya tinggal di rumah ini pada tahun 1961. Saya tidak suka mereka jadi mereka mest1 pergi.

“Semua yang mereka lakukan adalah menyanyi dan bergembira. Itu memu4lkan. Men1kam adalah pilihan kem4tian saya untuk mereka, jadi saya harap anda mempunyai p1sau.

“Harap awak tidur lena.”

Susulan penemuan itu, Lewis dinasihatkan oleh rakan-rakan supaya menju4l semula rumah berkenaan kerana gusar akan keselam4tan lelaki itu.

Dia bagaimanapun tidak mengambil ser1us akan hal itu dan menganggap bahawa ia sekadar gurauan semata-mata.

Katanya, dia mungkin akan melakukan perkara sama jika ingin men4kutkan seseorang.

“Surat itu menyatakan bahawa dia pemilik rumah ini pada tahun 1961 tetapi ej3n harta tanah mengatakan bahawa dapur tersebut diubah suai empat atau lima tahun yang lalu.

“Saya rasa p4tung itu mesti diletakkan di sana ketika itu kerana kertas nota tersebut kelihatan agak baru,” ujarnya. — Agensi

Sumber : mStar

Leave a Comment