“Berani dia s0rang2” – [VIDEO] Ser4m! Laki Terserempak Kelib4t ‘R4mbut Panjang’ Lepas Balik Memancing

Kalau kita kecil-kecil dulu, mesti ibu bapa kita akan ingatkan supaya balik rumah awal kalau dah keluar sejak petang tu. Katanya nanti adalah ‘benda’ mengikut ataupun terjumpa dengan h4ntu dan sebagainya.

Seakan sama dengan kisah ini, apabila seorang kaki pancing ini terjumpa dengan s0sok menyer4mkan sewaktu hendak pulang dari memancing.

Kel1bat rambut p4njang dah ‘tunggu’

Sejak beberapa hari lalu, sebuah video tentang kisah ser4m seorang kaki pancing ini menjadi tular dan mula mendapat perhatian ramai.

Menerusi posting oleh @redzuan9652, terlihat rakaman seorang lelaki ini yang dikatakan baru saja selesai memancing di kawasan Titi G4ntung Bukit Minyak, Pulau Pinang.

Sumber: TikTok

Dalam video tersebut, lelaki berkenaan difahamkan hendak keluar dari kawasan tersebut selepas waktu maghrib dan telah mengeluarkan telefon untuk buat rakaman sekiranya ada apa-apa terjadi.

Sampai satu ketika, dia perlu melalui sebuah jambatan g4ntung ini dan keadaan sewaktu itu sangat gelap sebab tiada sebarang lampu disitu.

Semasa dia berjalan perlahan-lahan di atas jambatan itu, terlihat seakan satu s0sok samar-samar kel1bat ‘r4mbut panjang’ yang sedang berdiri seorang diri. Selepas dilihat dengan lebih teliti, memang jelas kelihatan kel1bat berbaju putih yang seakan tengah menunggu di hujung jambatan berkenaan.

Oleh sebab terlampau t4kut, dia terus berlari pergi dari jambatan tersebut.

Perkongsian video berkenaan telah menjadi bualan ramai, dan sehingga kini ia telah meraih lebih dari 24k tontonan di TikT0k.

@redzuan9652

Tengok sampai habis…👻

♬ Creepy horror sound – TOKU SPACE MUSIC

“Dia ajak mancing tu”

Menjengah ke ruangan k0men, pelbagai reaksi diberikan oleh netizen di media s0sial. Ada yang bergurau, mengatakan bahawa mungkin benda itu tengah tunggu untuk memancing bersama lelaki tersebut.

Selain itu, ada juga warganet yang turut berkongsi pengalaman seakan sama dilalui oleh kaki pancing itu.

Sumber: TikTok

Sumber: TikTok

Sumber: TikTok

Sumber: TikTok

Berani betul dia jalan dekat kawasan tu sorang-sorang eh. Kalau min tak ada berjalan, lari saja sebab t4kut huhu.

Sumber : Lobak Merah

Leave a Comment