Jangan K0ngsi Kisah Pes4kit K4nser Yang Tewas, Elyana M0h0n Netizen Faham Keadaannya – ‘Saya Sedang Bert4rung’

Umum mengetahui, penyanyi, Elyana sudah dimasukkan ke sebuah h0spital di sekitar Selangor, bagi menjalani raw4tan kim0terap1.

Terbaru, pelantun suara ‘Tak Tercapai Akalmu’ ini mer4yu kepada orang ramai agar tidak menceritakan pengalaman kenalan rapat mahupun keluarga mereka yang tew4s kerana k4nser.

Saya sedang bert4rung

Pada saat saya sedang menjalani rawatan chem0ther4py. Saya mer4yu sangat-sangat kepada anda yang ingin menceritakan pengalaman kenalan rapat anda yang tewas kerana k4nser dihent1kan. Saya faham niat baik anda,  tapi tolong faham keadaan saya ketika ini yang sedang bert4rung dengan ment4l dan fizik4l. Jangan men4kut-n4kutkan pesak1t yang sedang sak1t. Maaf jika permintaan saya ini keterlaluan.

Di Instagram, Elyana memohon kepada semua pihak agar berhenti menceritakan pengalaman yang men4kutkan terutama melibatkan pesak1t k4nser. Ujar Elyana, dia sedang bert4rung dengan ment4l dan fizik4lnya sendiri pada waktu ini. Oleh itu, dia tidak mahu kisah-kisah tersebut membuatkan em0s1nya terjej4s.

Mungkin yang ketiga baru dapat tahu

Dalam perkembangan lain, Elyana bersyukur sesi kim0terap1 yang pertama sudah berjalan dengan baik. Jelas Elyana, d0kt0r tidak boleh nampak atau bercakap mengenai sebarang perkembangan selepas sesi pertama dan kedua kim0terap1. Namun, sesi ketiga dan seterusnya barulah mereka akan mengetahui mengenai perkembangan dan kesan daripada sesi kim0terap1 yang sudah dilakukan itu.

Elyana turut memohon doa daripada semua pihak agar dia mampu mel4wan penyak1t k4nser ini. Pada masa yang sama, dia mahu pulang ke rumah dengan segera untuk bersama anak-anaknya. Terdahulu, Elyana mengambil keputusan untuk masuk ke h0spital selepas lebih daripada sebulan menahan sak1t dan tidak boleh tidur seperti individu yang lain.

Sumber: Elyana

Sumber : ohbulan.com

Leave a Comment