Peng4ntin terima hantaran ‘Kamen Rider’, tambahan kepada k0leksi bernilai RM500,000… cuma sikit kecew4 ada plan tak menjadi!

AKS1 seorang pengantin lelaki melakukan gaya seperti adiwira p0pular Jepun, Kamen Rider menjadi perhatian.

Walaupun tidak memakai k0stum lengkap, namun tali pinggang Kamen Rider Ichig0 yang dipakainya itu seperti serasi dengan busana baju pengantinnya.

Begitulah semangat waja yang dit0njolkan oleh seorang Y0uTuber yang menggel4rkan dirinya sebagai ‘Abang Kamen’ selepas berkahwin dalam n0rma baharu.

Abang Kamen atau nama sebenarnya Azrul Hafiz Azman memberitahu, dia melangsungkan pernikahan bersama gadis pilihan di Majis Salahuddin Al-Ayyubi di Taman Melati, Kuala Lumpur pada 9 September lalu.

Pemuda berusia 34 tahun itu berkata, tali pinggang ‘C0mplete Selecti0n Kamen Rider Ichig0 Belt (Typhoon)’ itu merupakan antara tujuh hantaran daripada pihak pengantin perempuan, berbalas lima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Saya merupakan pengumpul tegar k0leksi Kamen Rider dan permainan dari Jepun sejak berusia 15 tahun. Semuanya bermula dari minat effect Kamen Rider ketika beraksi.

“Syukur Alhamdulillah, isteri sangat supp0rtive. Dia begitu menyokong minat saya dalam Kamen Rider,” katanya kepada mStar.

Mengimbas kembali, Azrul berkata, dia mengenali isterinya menerusi laman s0s1al Faceb00k pada Januari tahun ini dan sepatutnya bernikah pada Jun lalu tetapi terp4ksa ditangguhkan disebabkan pelaksanaan Per1ntah Kawalan Pergerakan (PKP).

pengantin kamen rider 3

Azrul (kiri) dan pasangan bernikah pada 9 September 2021.

Menurut anak kelahiran Alor Setar, Kedah itu, pada mulanya helmet Kamen Rider Ichig0 yang ditempah awal sepatutnya turut dijadikan sebagai barang hantaran buatnya.

“Memang saya tak rancang pakai k0stum, sebab nak berbaju Melayu pada hari nikah. Tapi cadangnya selepas nikah nak sarung helmet dan tali pinggang Kamen Rider tu.

“Saya dapat helmet tu seminggu sebelum tarikh nikah yang baru, tapi m4langnya rekaannya tidak memenuhi spes1fikasi yang saya beri seperti asal terutama pada bahagian mata.

“Memang frvst dan ramai yang menjangkakan saya akan pakai helmet beserta belt Kamen Rider untuk video kahwin. Apa pun, saya amat bersyukur kerana urusan pernikahan saya dipermudahkan walaupun PK P,” katanya sambil menambah hantaran tali pinggang Kamen Rider itu bernilai kira-kira RM1,500.

pengantin kamen rider 4

Rakaman selepas bernikah.

Mengenai k0leksi Kamen Rider, jurutera uj1an per1sian itu memiliki ratusan jenis yang dikumpul sejak sekolah menengah sehingga kini, malah sanggup bekerja secara sambilan ketika belajar untuk membel1nya menggunakan w4ng p0ket sendiri.

“Koleksi Kamen Rider yang dikumpul sejak usia 15 tahun bernilai kira-kira RM500,000. Item paling m4hal adalah t4li pinggang c0mplete selection berh4rga lebih RM2,000,” katanya yang melakukan rev1u permainan terutama Kamen Rider di laman Y0uTube KamenSlasherz.

pengantin kamen rider 2

Hantaran daripada keluarga pengantin perempuan.

Dalam pada itu, Azrul berkata, dia berhasrat untuk mengadakan majlis persandingan berkonsepkan Kamen Rider sekiranya terdapat kel0nggaran dan kebenaran untuk berbuat demikian daripada ker4jaan pada masa akan datang.

Hasratnya untuk menyarung helmet Kamen Rider tetap diteruskan apabila membuat tempahan yang baharu, yang mana kali ini daripada seorang pereka c0splay di Ind0nesia dan dijangka siap akhir November atau awal Disember depan.

pengantin kamen rider 1

Azrul bersama koleksi Kamen Rider.

“Saya tidak akan sarung k0stum pada hari berkenaan, sebaliknya memakai baju pengantin seperti seorang putera raja dengan rekaan busana ala tenter4.

“Seramai 10 pengiring memakai c0splay masing-masing lima orang di kiri dan kanan, di mana saya dan isteri akan berjalan di bawah ped4ng Kamen Rider yang disilangkan mereka, untuk ke pelamin.

“Itu impian majlis persandingan saya ketika saya masih s1ngle dan ava1lable pada 2014. Sekarang saya bertemu jod0h yang menyokong minat saya dalam Kamen Rider, saya akan merealisasikannya apabila majlis dibenarkan pada masa akan datang.

“Tak tahu bila saya akan ‘penc3n’ sebagai pengumpul koleksi Kamen Rider. Apa yang pasti keutamaan saya kini adalah isteri dan anak nanti insyaAllah,” katanya yang turut berhasrat untuk membawa isteri berbulan madu ke Jepun, negara kelah1ran Kamen Rider.

Sumber : mStar

Leave a Comment