Suami lengkap v4ksin sudah b0leh teman isteri semasa bersalin- KJ

KEBENARAN untuk menemani isteri yang bakal melah1rkan anak dalam bilik bersalin kini diberikan kepada suami yang yang lengkap menerima d0s vaks1n c0vld-19.

Perkara itu maklumkan oleh Menteri Kes1hatan, Khairy Jamaluddin dalam ciapan terbaharu di laman s0sial Twitter rasminya pada Isnin.

Menurut Khairy, beliau telah meminta Ketua Pengarah Kes1hatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah untuk membenarkan bakal bapa menemani isteri di dewan bersal1n sekiranya mereka lengkap divaks2nasi dan mendapat keputusan negat1f uj1an c0vld-19.

kj tweet suami

HANYA golongan suami yang lengkap divaks1nasi dan mendapat keputusan negat1f uj1an c0vld-19 yang dibenarkan menemani isteri dalam bilik bersal1n. — Twitter Khairy Jamaluddin

Hantaran itu dik0ngsi beliau sebagai menjawab permintaan seorang pengguna media s0sial di Twitter.

Pengguna itu memohon agar golongan bapa yang lengkap divaks1nasi dan keputusan uj1an c0vld-19 negat1f supaya dibenarkan menemani isteri dalam bilik bersal1n.

Noor Hisham turut memb4las status berkenaan.

“Ya, akan laksanakan apa yang diperlukan,” tulis Noor Hisham.

Tahun lalu, susulan penul4ran c0vld-19 dan pelaksanaan Per1ntah Kawalan Pergerakan (PKP), h0spital ker4jaan tidak membenarkan suami untuk menemani isteri dalam bilik bersal1n. — Twitter

Sumber : mStar

Leave a Comment