“Patutlah slalu bau kaki” [VIDE0] Pengguna TikT0k Tunjukkan L0kasi Sesuai Letak Pewangi Kereta

Perasan tak, kadang-kadang bila kita menaiki kereta lebih-lebih lagi selepas Iakukan apa-apa aktiviti yang mengeluarkan pelvh macam main futsaI, badminton dan lain-lain secara tiba-tiba akan ‘naik’ bau yang kurang menyenangkan.

Bila perkara tersebut terjadi, selalunya masing-masing taknak meng4ku dan mulalah driver atau penumpang bahagian hadapan akan cari pewangi kereta untuk disembur atau kalau jenis yang dalam bekas akan dihal4kan ke corong aircond bagi mengh1langkan bau tersebut.

Menurut perkongsian sebuah ak4un kedai aksesori di TikT0k ini, rupa-rupanya ada satu l0kasi paling sesuai untuk meletakkan pewangi kereta jenis yang ada bekas ini untuk membuatkan kereta kita lebih wangi.

“Tempat salah letak perfume kereta”

Seperti kebiasaan, ramai yang akan meletakkan perfume kereta ini di bahagian atas dashboard ataupun di bahagian tengah kereta antara pemandu. Sebenarnya, menurut akaun tersebut, ia merupakan tempat yang salah! Min pun baru tahu ni…

Rupa-rupanya, terdapat satu ‘corong’ pengudaraan yang terletak di bahagian bawah dashboard di sebelah kiri kereta korang, senang cerita sebelah pemandu. Menurut perkongsian, seeloknya, pewangi kereta ini diletakkan di kawasan tersebut.

Untuk membuktikan perkara itu, sebuah mesin yang biasanya digunakan untuk tujuan san1tasi kenderaan telah dipasang dan kelihatan kepulan wap yang terhasil daripada mes1n berkenaan telah disedvt dan keluar melalui corong aircond.

Bila diperhatikan ruangan k0men, ramai yang meng4kui perkara tersebut selain ada yang memang meletakkan pewangi kereta disitu atas tunjuk ajar kawan-kawan yang arif tentang kereta dan ianya membuahkan hasil.

Lah, lepas ni bolehlah cuba…Wangi sikit kereta…

Sumber LM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua k0men yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Sumber :  Menujukebenaran

Leave a Comment