Reviu van jen4zah raih hampir setengah jut4 views, ramai puji ayat ‘p0wer’ juruju4l wanita Cina ini!

VIDEO memaparkan seorang juruju4l kereta yang membuat reviu van jen4zah meraih perhatian ramai di aplikasi TikT0k.

Dalam video itu, Ng Li Yee atau Lisa memperkenalkan m0del Toy0ta Hiace yang sudah diubah suai sehingga meraih hampir setengah jut4 tontonan.

Bercakap kepada mStar, wanita berbangsa C1na yang menetap di Ipoh, Perak itu mended4hkan dia sudah enam tahun bekerja sebagai juruju4l jenama Toyota.

Menurut Lisa, dia tidak menyangka video yang dihasilkannya itu akan menarik perhatian ramai sehingga meraih pengikut tersendiri di platf0rm berkenaan.

“Sebelum ini saya ingat TikT0k tempat orang berj0get saja. Lepas tu saya ada masuk satu kelas, cikgu maklumkan ia platform yang bagus. Ia percuma, cuma kena rajin cari idea.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Saya pula memang kedekvt kalau nak bay4r k0s peng1klanan di Faceb00k. Saya tertanya-tanya, boleh ke guna TikT0k? Kemudian bila saya cuba tahun ini, ramai yang bagi k0men p0sitif.

“Terus saya rasa bersemangat. Saya mula borak-borak dengan orang dalam TikT0k, juga banyak buat video kongsi ilmu mengenai kereta,” ujarnya.

Lisa banyak berkongsi ilmu mengenai kenderaan menerusi TikT0k miliknya.

Bercerita mengenai reviu van jen4zah yang meraih reaksi luar biasa netizen, Lisa berkata ia bukanlah video pertama yang dihasilkannya.

Malah kata Lisa, video reviu van jen4zah pernah dihasilkan dan dik0ngsi di Faceb00k sebelum ini, namun ia tidak mendapat sambutan.

“Sebelum ini ada pelanggan yang bel1 dengan saya, dia kata sus4h nak cari van jen4zah dalam pasaran. Jadi saya buat video untuk tunjuk kepada orang bahawa kami ada ju4l yang dah siap c0nvert.

“Saya juga pernah buat video reviu van jen4zah di Faceb00k. Tapi tak v1ral. Mungkin kali ini Tuh4n nak ‘bel4nja’ saya.

“Saya buat vide0 tak terfikir pun nak v1ral. Saya sekadar buat saja. Tiba-tiba tengok n0tification banyak masuk,” ujarnya lagi.

Paling mencur1 tumpuan dalam video itu tentunya ketika Lisa menyebut bahawa kita semua akan menaiki van jen4zah suatu hari nanti.

lisa4

Lisa terharu dengan sokongan yang diterimanya menerusi TikT0k.

Jelas Lisa, dia bersyukur video yang dikongsi memberi impak p0sitif sehingga membawa banyak pelanggan baharu kepadanya.

Kata Lisa lagi, dia hanya ada satu matlamat iaitu untuk merealisasikan impian individu untuk memiliki kenderaan masing-masing.

“Saya seronok bekerja dapat bantu orang miliki kereta. Matlamat saya nak bantu anda realisasikan impian dengan cepat, jujur dan ikhlas. Saya sangat hargai semua yang beri sokongan kepada saya.

“Saya sudah enam tahun dengan Toy0ta, tapi sebelum itu dah berbelas tahun saya ju4l kereta terpakai,” ujar Lisa lagi.

Sumber : mStar

Leave a Comment