[VIDEO] Tulis Macam Nak Buat Karangan, Pekerja Kedai Ini N4ik Pening Baca Request Cust0mer

Pasti ramai dekat sini yang pernah 0rder makanan secara delivery je kan?

Bukan apa, pesanan melalui online ini lebih mudah dan menjimatkan masa. Tak perlu nak mengh4dap orang ramai di kedai makan, tambahan lagi dengan p4ndem1k dalam negara.

Namun, lain pula dengan video yang tul4r di TikT0k ini menunjukkan seorang pekerja kedai membaca request daripada pelanggannya telah mencur1 tumpuan ramai.

Lihat video penuh itu di bawah:

@weeda275

Siapa selalu order foodpanda buat karangan🤣🤣🤣 ##fyp ##foodpanda ##viral2021 ##restoranmeerazak

♬ original sound – AkakPeyek

Pening baca request daripada cust0mer, tulis panjang berjela

Menerusi video tersebut, kelihatan seorang wanita berk0ngsi situasi ketika dia sedang bersama rakannya di sebuah rest0ran rakannya itu bekerja.

Rakannya itu kemudian menunjukkan res1t 0rder yang baru saja diterimanya melalui fo0dpanda.
Namun, apa yang lebih menarik perhatian adalah rakannya itu siap menunjukkan request daripada pelanggannya yang ditulis panjang seperti karangan.

Perkara itu membuatkan dia pen1ng kerana perlu membaca dan memahami betul-betul apa yang pelanggannya itu mahukan. Malah, dia siap menunggu pada keesokan harinya jika pelanggan yang sama 0rder di kedainya.

Lihat video sambungan itu di bawah:

@weeda275

Dia malu video semalam fiwaipi ##viral2021 ##restoranmeerazak ##fyp

♬ original sound – AkakPeyek

“Hahaha siap warn1ng kalau tak ikut taknak repeat 0rder” – Netizen

Sementara itu, tinjauan di ruangan k0men mendapati rata-rata netizen turut terhibur melihat video itu.

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah meraih 390.9K views, 37.2K likes dan 1,062 comments di TikT0k.

Berikut di bawah adalah antara k0men daripada netizen di TikT0k:


Image via @weeda275 (TikTok)


Image via @weeda275 (TikTok)


Image via @weeda275 (TikTok)


Image via @weeda275 (TikTok)


Image via @weeda275 (TikTok)

Memang naik pen1ng nak baca dia punya request, nasib baik abang kedai pun sp0rting 😛

Sumber : says.com

Leave a Comment