“Aik, habis tu? T4kkan nak ketawa” – W4nita D4kwa Dic4j RM46 Sebab Men4ngis Masa Pembed4han

Menang1s merupakan salah satu em0si biasa yang dilakukan oleh mana-mana manusia n0rmal. Kadangkala, ada yang menang1s sebab sak1t dan ada juga yang terkeluar air m4ta sebab banyak sangat ketawa.

Gambar hiasan

Disebabkan em0si ini merupakan satu tindak balas n0rmal badan seseorang manusia, jadi tak l0giklah kalau kita dikenakan bay4ran hanya sebab kita menang1s, kan? Habis tu, kalau yang jenis hati t1su, memang dah kena standby w4llet nak b4yar everytime menang1s? P0kai lah jawabnya!

Memetik lap0ran Mirr0r, seorang wanita warga Amer1ka Syar1kat mend4kwa dia telah dikenakan c4j bay4ran USD$11 (RM46) hanya kerana menang1s semasa menjalani pembed4han membu4ng tah1 lalat.

C4j kerana menang1s itu ditulis dalam res1t sebagai ’em0si seketika’.

Wanita yang hanya dikenali sebagai Midge menerusi ak4un Tw1tternya telah berk0ngsi res1t d4kwaan terbabit dan ia telah menerima pelbagai reaksi daripada pengguna media s0sial lain.

Memetik portal K0smo, seorang netizen mengec4m tindakan p1hak h0spital terbabit dan menyifatkannya sebagai satu perbuatan yang l1cik.

“Mereka kenakan bay4ran untuk meng4ut keuntvngan. Sangat l1cik! Mereka juga akan menambah c4j tambahan seperti ini ke dalam b1l bila mereka bertanya sama ada anda mengalami tek4nan atau tidak kebelakangan ini.”

Selain itu, terdapat beberapa pengguna laman s0sial membanjiri ruangan k0men dengan berk0ngsi pengalaman dimana mereka juga dikenakan c4j tambahan yang dianggap tidak masuk ak4l.

“Saya terjaga ketika mereka menc4but gigi ger4ham saya. Pihak kl1nik kenakan c4j tambahan untuk ub4t b1us yang diberikan sebab saya terjaga,” tulis seorang pengguna.

Seorang netizen pula berkongsi, dia pernah dikenakan c4j ‘b4ntuan em0si’ selepas meng4lami s4wan.

“Bila saya tanya mengenai bay4ran tambahan itu, mereka beritahu yang saya memerlukan b4ntuan ketika itu,” katanya.

Sumber: Mirror, Kosmo

Sumber :  Lobak Merah

Leave a Comment