Lelaki s4nggup pakat dengan penju4l pura-pura dia telah menang cabutan bertuah agar tidak dimar4hi isteri

Sebilangan kaum lelaki memang gemar untuk menghabiskan masa dengan bermain permainan vide0. Adakalanya, lelaki ini mula berubah dan meningg4lkan dunia permainan video setelah berkahwin dan memiliki anak tetapi ada juga sesetengah lelaki yang masih meneruskan h0bi mereka sehingga membuatkan pasangan masing-masing mulai ‘naik h4ntu’.


Gambar sekadar hiasan. Sumber: Twitter

Bukan sahaja si suami tidak menghabiskan masa kepada keluarga, tetapi k0s untuk menyediakan kelengkapan komputer, papan kekunci dan lain-lain juga bukannya murah. Jadi, seorang lelaki dari Singapura yang t4kut dimar4hi oleh isterinya kerana membel1 tetikus berharga hampir RM550 telah berpakat dengan penju4l demi memperdayakan isterinya.


Sumber: Reddit

Dikhabarkan lelaki ini sebenarnya cuba untuk memenangi hadiah eksklusif tetikus tanpa wayar L0gitech G Pr0 X Superlight. Akan tetapi, nasib tidak menyebel4hinya dan lelaki ini akhirnya nekad untuk tetap mendapatkan tetikus itu dengan menggunakan du1tnya sendiri.

Tetapi dia sedar bahawa sekiranya isteri tercinta tahu akan perbuatannya, dia mungkin akan dim4rahi dengan tervk. Oleh itu, lelaki ini telah mencadangkan kepada penju4l untuk menjadikan pesanannya seolah-olah ia adalah hadiah cabutan bertuah!


Sumber: Facebook

“Boleh tak tulis ini adalah hadiah pemenang cabutan bertuah? Isteri saya tahu saya tengah cuba untuk memenangi tetikus ini di Faceb00k awak jadi dia tentu akan meng4muk jika tahu saya bel1”.

“Agak-agak pukvl berapa ya barang akan sampai? Saya perlu bersedia untuk lak0nan Gred A dan pura-pura terkejvt“.


Sumber: Facebook

Penju4l juga menurut segala permintaan lelaki ini dan sebaik sahaja barang tersebut tiba, kelihatan kotak bungkusan telah dit4mpal dengan nota yang bermaksud, “Tahniah kerana kami pr1hatin. Harap anda tidak akan dim4rahi oleh…” yang disertai dengan gambar sejenis kuih C1na (lao p0 bing) bermaksud kekas1h atau isteri.

Lelaki itu turut berk0ngsi kejadian selepas bungkusan itu dibuka dan ternyata si isteri langsung tidak termakan dengan takt1k dan lakonan suaminya.

“Untuk makluman, isteri saya langsung tidak percaya walaupun saya telah berlakon sehabis baik. Syukur kerana tetikus ini tiada wayar kerana jika tidak, pasti isteri saya akan bel1t l3her saya”.

Sumber: Facebook

Penju4l turut membal4s perk0ngsian daripada lelaki ini dengan menyatakan bahawa, “Boleh cuba lagi. Saya akan pastikan isteri anda yakin”.

Harap-harap selepas ini si suami tidak lagi terjeb4k dengan cubaan men1pu isteri kerana isteri ada naluri yang kuat!

Sumber : Era Baru

Leave a Comment