Mirip pelak0n Squ1d G4me… wanita ini layankan ‘permintaan’ satu 0fis, sampai menggelet4r dapat resp0ns Kim J00 ry0ung – “Bukan t4k minat drama K0rea cuma…”

DRAMA K0rea Selatan ‘Squ1d G4me’ ibarat fen0mena sehingga kini menjadi trend1ng di seluruh dunia.

Bukan setakat jalan cerita yang ditayangkan di Netflix itu menarik perhatian, malah barisan pelakonnya juga menjadi bualan h4ngat.

Penangan hebat drama bersiri itu membuatkan seorang rakyat Malaysia menjadi p0pular, gara-gara wajahnya dikatakan mirip watak pemain nombor 212, Han Mi-nye0 lakonan Kim J00-ry0ung.

Wanita berkenaan, Atty Azni Abu Azal tidak menyangka dirinya mendapat perhatian sekelip mata kerana dia meng4kui tidak mengikuti drama-drama K0rea.

Lebih mesra disapa Atty, katanya, dia hanya mendapat tahu mengenai p0pulariti drama tersebut selepas dimaklumkan oleh majikan dan rakan-rakan sekerjanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“B0s dan kebanyakan rakan-rakan sekerja layan drama yang tengah in ni. Terutama b0s saya, dia siap minta saya tengok cerita tu.

“Dia kata Atty, y0u kena tengok Squ1d G4me, ada satu karakter ni muka ‘sebijik’ (serupa) macam y0u. Hari-hari dia dok cakap,” katanya kepada mStar.

mirip pelakon squid game 6

Watak Han Mi-nye0 lak0nan Kim J00-ryoung.

Atas des4kan dan perasaan ingin tahu, wanita berusia 42 tahun itu mula mengikuti ak4un Instagram pelakon berkenaan yang mempunyai seramai 1.3 jut4 pengikut.

“Saya buka IG Kim J00-ryoung. Bila scr0ll up ak4un dia, saya 4kui wajahnya ada sikit macam muka saya, jika dilihat dari sudut tertentu.

“B0s siap ajak saya untuk buat video TikT0k pasal persamaan muka tu. Tapi saya buat-buat diam je, sampai satu ofis cakap-cakap pasal muka sama tu.

“Tapi sekadar suka-suka untuk hiburan dan nak puaskan hati semua orang, saya pun layankan aje. Mereka gigih pergi bel1 kertas warna kuning dan p0t0ng ikut bentuk bintang untuk rakaman video yang dibuat di bilik meeting pada waktu makan tengah hari,” katanya yang merujuk kepada salah satu b4bak membabitkan pelakon wanita itu dalam episod dua Squ1d G4me.

Bagaimanapun, ibu kepada dua cahaya mata itu tidak menyangka video tersebut yang dik0ngsikan oleh seorang rakan sekerjanya di aplikasi TikT0k pada Khamis lalu mendapat liputan meluas sehingga meraih lebih 3.7 jut4 tontonan setakat ini.

mirip pelakon squid game 8

Foto kiri Kim J00-ryoung, kanan Atty. Foto instagram kimj00ryoung / at_azni

“Lepas lunch, ofis macam ‘Burs4 Sah4m’, semua kec0h pasal view video tu naik menc4nak. Paling kl1maks apabila pelakon tu sendiri rep0st (berk0ngsi semula) video tu di story IG dia.

“Saya rasa menggelet4r bila pelakon K0rea tu sendiri k0ngsi video yang ada muka saya. Tak sangka dia perasan video tu dan rep0st,” ujar Atty yang berasal dari Seremban, Negeri Sembilan.

Atty yang bekerja dalam industri penyiaran kemudian tergerak hati untuk mula menonton siri drama p0pular itu sejak Sabtu, hari sama videonya dik0ngsi semula oleh pelakon berkenaan.

“Jujurnya semasa semua orang dok kec0h pasal Squ1d G4me, saya masih belum tengok drama tu. Tapi b0s dan kawan-kawan ofis adalah beritahu.

“Saya bukan tak minat drama K0rea, cuma saya tak nak terikat dengan program atau drama bersiri. Saya lebih suka menonton drama dan filem ser4m,” katanya yang menyukai filem ser4m dari Ind0nes1a, Sebelum 1bl1s Menjemput.

mirip pelakon squid game 4

Atty (kiri) bersama suami dan anak-anak ketika bercuti di K0rea Selatan, Disember 2019.

Bagaimanapun, Atty yang pernah bercuti ke K0rea Selatan bersama keluarga pada Disember 2019 sebelum p4ndem1k c0vld-19 akan menonton kesemua episod drama Squ1d G4me.

“Saya baru tengok episod satu, saya akan cuba menonton sehingga ke episod akhir untuk hiburan semata-mata. Saya terbaca k0men-k0men netizen pasal ‘makcik t0ilet dah bert4ub4tlah, dah berh1jablah’ dan saya anggap ia sekadar gurauan lucu,” katanya yang merujuk kepada satu adegan p4nas dalam Squ1d G4me yang dimainkan oleh watak Han Mi-nye0.

Sumber : mStar

Leave a Comment