“Bila pikir balik ser4m wehh” – Wanita F0bia Bawa Anak Mandi Pantai, Buay4 Tiba-tiba ‘Timbul’ di Pesisir Pantai

Rasanya sudah biasa kita dengar mengenai bah4ya mandi manda di sungai kerana b1mbang buay4 memunculkan diri tetapi korang pernah dengar tak kewujudan bu4ya di kawasan pantai?

Mungkin ramai yang tak pernah dengar namun bu4ya sebenarnya boleh hidup di laut air masin ya!

Menerusi perk0ngsian @ladydianne_r di TikT0k, dia merakam satu detik mencem4skan apabila terlihat seekor buay4 memunculkan diri di persisiran Pantai Kuala Sibuti dekat Miri, Sarawak.

Menurut wanita itu, pada asalnya dia bersama keluarga hanya berjalan-jalan di pantai dan bermain ATV. Namun anak-anaknya kemudian meminta kebenaran untuk mandi di sana kerana sudah lama tak ke pantai.

Sumber: TikTok

“Timbul time anak dah habis mandi”

Namun tidak dia s4ngka sebaik anak-anaknya selesai mandi di pantai, kelihatan seekor bu4ya tenggelam timbul di persisiran pantai dekat dengan kawasan mereka mandi manda sebentar tadi. Adoiii t4kutnya!

@ladydianne_r

Fobia nk bawa anak2 p pantai dh🤦🏻‍♀️bila pikir balik ##seram weyh😩nasib tkda pa2 blaku.dia timbul pun time ank dh hbis mandi ##pantai ##crocodile

♬ original sound – LadyDianneR

F0bia nak bawa anak-anak pi pantai dah. Bila fikir balik ser4m weyh. Nasib tak ada apa-apa berlaku. Dia timbul pun time anak dah habis mandi,” jelasnya di kapsyen video.

“Nilah yang aku selalu 0verthinking masa nak mandi pantai”

Video tersebut telah mengundang ker1sauan netizen yang pernah pergi ke pantai tersebut atau yang pernah mandi di mana-mana pantai.

Ramai yang mengingatkan supaya berhati-hati jika mandi di kawasan tersebut kerana sejenis bu4ya yang mampu bertahan di air tawar dan masin lebih g4nas daripada buay4 biasa yang ditemui di sungai. Uish ser4m!

Sumber: TikTok

Nak mandi kat pantai pun dah t4k selamat sekarang ye. Apa-apapun stay safe korang.

Sumber :  Lobak Merah

Leave a Comment