“Ingatkan d4h sampai bulan”- Mahu Pih4k Berku4sa Baiki Jalan Berlubang, Wanita Ini Sanggup Pakai Sut Angk4sawan

Jika sebelum ini kami pernah k0ngsikan tentang se0rang lelaki yang menanam pokok pisang di jalan yang berlubang, nampaknya kali ini ada cara yang lebih unik demi menarik perhatian pihak berku4sa untuk membaiki jalan yang r0sak.

Menurut Malay Mail, seorang wanita di bandar Kh0n Kaen, Tha1land telah bertindak memakai kostum seakan sut angkasawan di kawasan jalan berlubang kerana jalan di situ dah macam permukaan bulan.

Sumber: Malay Mail

Dikenali sebagai Chaluayjit Wansueb, wanita yang berusia 33 tahun itu difahamkan telah mengambil gambarnya dirinya memakai helmet dan sut h4zmat berwarna putih sebelum f0t0 tersebut dimuat naik di media s0sial dengan kapsyen berupa,

Berita tergemp4r, sebuah planet baru telah ditemui di Jalan Ban Huai J0d-Nong No. Kami menunggu p1hak berku4sa untuk bertanggungjawab dengan hal ini untuk kesel4matan bersama,” katanya.

Dapat dilihat juga bahawa individu tersebut memegang bendera Tha1land. Jalan sepanjang tiga kilometer itu dikatakan dipenuhi dengan lubang yang dikhuatiri akan membah4yakan penduduk setempat.


Sumber: Malay Mail

Nampaknya, caranya itu tak s1a-s1a sebab pihak berku4sa akhirnya datang untuk membaiki jalan tersebut dengan segera setelah gambar dan video tersebut tul4r di pelbagai platf0rm media termasuklah di televisyen negara itu.

Lepas ni kalau area rumah korang ada jalan berlubang, mungkin boleh cuba v1ralkan guna cara ni just in c4se lap0ran korang tak dihiraukan.

Sumber: Malay Mail, Coconuts

Sumber : Lobak Merah

Leave a Comment