Lelaki Ini Bingvng Nak Lalu Mana, Jalan Raya Penuh Dengan Jemuran Ker0p0k

Jika anda menetap di kawasan perkampungan atau lu4r bandar, pasti anda biasa melihat golongan peniaga atau w4rga tua menjemur makanan di bawah cuaca panas terik. Kebiasaannya, makanan yang dijemur ialah ker0pok dan ikan kering.

Namun, lain pula situasi yang dih4dapi oleh pemuda dari Ind0nesia yang dikenali sebagai Rudi ini. Menurut vide0 yang dimuat naik di aplikasi TikT0k, Rudi terkejvt apabila melihat seorang wanita menjemur keropok sehingga memenuhi jalan raya.

@rudiancip

bukan nya gak sopan tapi ya gimna lagi 😁##fyp ##GoodDayGoodJam

♬ DINDA RMX – Rian.A

Pada mulanya, Rudi sedang menaiki motosikal apabila dia menemui jalan di sebuah kawasan perumahan yang dipenuhi dengan jemuran keropok. Turut kelihatan seorang wanita sedang menyusun ker0pok tersebut di atas jalan raya seorang diri.

B1ngung tidak tahu nak lalu di mana, Rudi mengambil keputusan meneruskan menunggang motosikal dengan lalu di atas jemuran keropok tersebut.

Jelas Rudi, dia bukannya mahu menunjukkan sikap kurang s0pan, tetapi dia tidak tahu jalan alternatif untuk lalu di situ memandangkan ia sudah dipenuhi dengan jemuran keropok.

“bukan nya gak sopan tapi ya gimna lagi”

Dalam satu video lain, sebuah lori turut dilihat memandu di atas jemuran keropok tersebut memandangkan tiada jalan lain yang boleh dilalui.

@rudiancip

Balas @esar_112 si ibunya baik banget

♬ Yamet Kudasi Beatbox – DJ Sopo

Meskipun, pengguna jalan raya memilih untuk lalu di atas jemuran keropok tersebut, wanita itu tetap kelihatan tenang dan tidak menunjukkan reaksi m4rah walaupun keropoknya h4ncur.

Video ini men1mbulkan persoalan ramai, apakah yang bermain di fikiran wanita tersebut sehingga dia memilih untuk menjemur keropok di atas jalan raya?

Sumber : Lobak Merah

Leave a Comment