L0ri jatuh g4ung, perjalanan atuk berakhir di Pahang! Hajat nak teng0k cucu paling ditunggu di Kedah t4k kesampaian – “Suami sempat vide0 call”

TIGA tahun dia menantikan kehadiran cucu sulung, namun siapa sangka tr1p penghantaran barang ke Pahang kali ini merupakan ‘perjalanan terakh1rnya’ yang mana selepas itu dia merancang untuk singgah ke Kedah bertemu dengan buah hati barunya itu.

Tanpa dapat menunaikan apa yang dihajatkan, aj4lnya tiba terlebih dahulu.

“Allahu4kbar lulvh hati kami teng0k video ni ayah, Allah lebih sayangkan ayah, ayah tak sempat nak mai tengok cucu ayah, ayah nak sangat cucu perempuan.. penantian cucu alm0st tiga tahun,” tulis Nurul Najiha Borhan, 26, dalam video yang dik0ngsikan di ak4un TikT0knya.

Berk0ngsi kisahnya dengan mStar, Najiha yang menetap di Gurun, Kedah berkata, bapa mentuanya Nazli Misnon, 56, sedang dalam perjalanan ke Raub, Pahang apabila l0ri yang dipandunya terbab4s lalu terjun4m ke dalam g4ung setinggi 30 meter.

Nazli serta seorang lagi individu lain yang turut berada dalam lori terbabit g4gal disel4matkan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Kejadian berlaku pada 2 September dalam pukul 3.30 petang, kami dapat panggilan telefon daripada makcik tapi dah lewat petang juga masa tu, dia yang maklumkan mengenai kem4l4ngan tersebut.

“Ayah berasal dari Sungai Air Tawar, Selangor, kejadian tu berlaku dekat Bentong, Pahang, masa tu ayah dari kilang di Sungai Air Tawar nak ke Raub, Pahang hantar baja.

“Kalau tak s1lap jalan tu macam turun bukit kemudian ada selek0h, lori ayah bawa muatan berat, masa turun bukit tu br3k tak berfungsi jadi terus terjvn g4ung 30 meter,” ceritanya.

Nazli (kiri) bersama anak sulungnya, iaitu suami Najiha, Muhamad Amirul Izzuan.

Najiha turut berkongsi video rakaman dashb0ard cam yang diper0lehi daripada l0ri yang dipandu bapa mertuanya itu.

“Ada yang cakap ayah bawa laju, tak ada turun bukit orang nak bawa laju. Suami saya ada beritahu arw4h sempat maklumkan pada b0mba yang br3k tak berfungsi, dari video pun nampak lampu br3k meny4la, dia tekan br3k tapi br3k tak berfungsi.

“Bila turun bukit dengan muatan berat dekat belakang memang aut0m4tik lori akan jadi laju, tambah-tambah bila br3k tak berfungsi,” katanya.

Nazli (kanan) bersama anak-anak, Najiha (dua, kanan).

Menurut Najiha, selepas kem4l4ngan, bapa mentuanya dikatakan masih berada dalam keadaan sedar.

“Lepas kem4l4ngan tu mentua saya ada lagi, dia minta tolong orang perbetulkan punggvng dia bagi lurus.

“Masa b0mba sampai nak bawa naik masa tu mentua saya dah senyap,” kongsinya.

Najiha mendukung anaknya yang juga merupakan cucu sulung Nazli yang ditunggunya selama tiga tahun.

Menurut Najiha dia sedikit terk1lan kerana bapa mentuanya itu tidak sempat untuk berjumpa dengan cucu sulung yang sudah lama dinantikannya.

“Sebelum kejadian suami saya ada vide0 call dia tunjuk cucu tapi arw4h tak sempat nak dukung, lepas trip ke Pahang tu dia ada cakap nak datang Kedah tengok cucu tapi tak kesampaian.

“Ni kira cucu sulung dia, kami berkahwin alm0st tiga tahun ni baru ada rezeki,” katanya.

Menurut Najiha arw4h mempunyai tiga anak lelaki, seorang daripadanya telah men1ngg4l dunia juga akibat kem4l4ngan jalan raya manakala anak bongsunya kela1nan upaya.

Sumber :  mStar

Leave a Comment