Sus4h nak cari akses0ri tradisi0nal, mas4lah MUA mahu jayakan vide0 Lisa Bl4ckpink selesai selepas ternampak sesuatu di dapur

PENYANYI Lisa dari kumpulan K-P0p Bl4ckpink menjadi sebutan ramai selepas dia melancarkan lagu s0lo berjudul Lalisa, baru-baru ini.

Turut mencur1 tumpuan tentunya kemunculan Lisa dalam persalinan tradisi0nal negara Tha1land menerusi muzik vide0 lagu tersebut sehingga ia menjadi ikutan ramai di media s0sial.

Tidak terkecuali tentunya jurusolek terkenal dari Kuantan, Pahang iaitu Cik Pe0h yang tampil dengan vide0 Lalisa versi tersendiri yang dihasilkan pada Khamis lalu.

Menurut wanita berusia 29 tahun itu, pr0ses s0lekan tidaklah begitu suk4r, namun dia berdepan cabaran dalam mencari akes0ri bersesuaian untuk menghasilkan vide0 berkenaan.

“Saya hasilkan vide0 itu dalam masa sehari saja. Sebenarnya saya cuba cari pakaian tradisi0nal Tha1land yang dipakai 0leh Lisa, tapi tak jumpa. Saya dah cuba tanya butik pengantin untuk sewa. Akses0ri atas kep4la tu lagi sus4h nak cari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Tiba-tiba saya terpandang bek4s bunga telur di dapur, saya dapat idea untuk sembvr cat warna emas. Saya sendiri yang cat bek4s bunga telur itu dan akhirnya ia digunakan sebagai akses0ri kepala dalam video berkenaan.

“Mekap tu saya dah terbiasa. Tidak sus4h. Cari aksesori yang pay4h. Penonton pun tak perasan pada mulanya. Lama-kelamanaan mereka baru perasan dan tegur akses0ri atas kep4la saya.

cikpeoh3

Cik Peoh sudah enam tahun terlibat dalam dunia solekan.

“Ada yang tanya sekiranya ia berat atau ringan. Ia bukanlah bekas bunga telur yang diperbuat daripada tembaga. Yang ini diperbuat daripada pl4stik saja,” jelas Cik Peoh.

Menurut ibu kepada dua cahaya mata itu, dia sekadar mencuba trend terkini, namun turut terpanggil untuk menghasilkan video itu kerana cukup meminati kar4kter Lisa.

Malah kata Cik Peoh, dia teruja menerima reaksi p0sitif netizen yang mana vide0 yang dihasilkan turut mencecah lebih 100,000 t0ntonan.

“Kalau saya jumpa akes0ri sebenar, mungkin hasilnya lebih cantik. Tapi tak apa, saya buat vide0 pun sekadar ikut trend saja. Sejujurnya saya memang minat Lisa dalam kalangan ahli Bl4ckpink.

“Saya ni dah berumahtangga, cabaran buat vide0 Lalisa kerana anak terpek1k-pek1k. Anak saya umur dua tahun dengan sembilan bulan,” ujarnya bersel0roh.

cikpeoh4

Cik Peoh bersama keluarganya.

Bercerita mengenai dirinya, Cik Peoh mended4hkan dia sudah enam tahun bergelar jurusolek, namun kini aktif menghasilkan 0untuk media s0sial.

Cik Peoh yang sebelum ini pernah bersiaran secara langsung menerusi Instagram mStar turut mended4hkan dia pernah dilemp4rkan k0men negat1f termasuklah yang menyamakan solekan wajahnya seperti badut.

“Dulu memang saya mekap pengantin. Sekarang saya banyak buat c0ntent mekap. Keinginan nak mekap pengantin tu memang ada, cuma bvsy dengan c0ntent sendiri.

cikpeoh2

Cik Peoh sebelum ini pernah dijemput bersiaran secara langsung (live) menerusi Instagram mStar

“Pernah juga terima k0men negat1f. Biasalah manusia, ada yang suka dan ada pula yang t4k suka. Saya ambil kec4man sebagai fakt0r pendorong untuk terus maju.

“Macam-macam orang kata. Ada yang kata saya mekap macam badut. Yang tu paling ingat. Dia kata, nak mekap ke nak buat l4wak? Tapi tak apa, ia jadi pemb4kar semangat untuk saya,” ujar Cik Peoh lagi.

Sumber : mStar

Leave a Comment