“Sayang kenapa c0mpress0r dengan rumah warna hijau?”- Gelagat lelaki r4bun warna… beli baju siap bawa c0nt0h, yang pasti pink dilar4ng!

VIDEO kegigihan se0rang pemuda yang mengalami mas4lah r4bun warna sedang berusaha menyusun semula pinggan mengikut r0na menarik perhatian warga maya.

“Gigih nak susun ikut warna tapi lupa d1ri tu r4bun warna,” tulis Husna Najihah Hasman, 27 yang memuat naik vide0 tersebut di laman TikT0knya.

Vide0 yang dik0ngsikannya pada akhir bulan September itu telah mendapat sehingga 1.5 jut4 t0nt0nan.

Husna yang bekerja sebagai eksekutif per4kaunan berkata, suaminya, Adli Nor Afifi, 27 yang mengh1dap r4bun warna sejak kecil sememangnya suka akan sushi dan setiap kali selepas makan dia akan menyusun pinggan mengikut warna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Setiap kali lepas makan sushi memang dia gigih nak susun pinggan ikut warna walaupun kadang-kadang strvggle.

“Dia tahu dia r4bun warna sejak keci lagi, masa mak suruh petik cili merah, dia petik cili hijau, tapi memang family dah expect sebab abang dia dua orang yang r4bun warna sebab mak mentua saya carr1er.

“Sebenarnya saya pun carr1er sebab ayah saya pun col0r bl1nd cuma ayah saya sangat m1ld,” katanya yang menetap di Shah Alam, Selang0r.

Husna dan Suaminya Adli.

Jelasnya, suaminya masih kenal akan warna-warna yang ada namun dia mengh4dapi kesuk4ran untuk membezakan antara satu warna dengan warna yang lain.

“Dia pernah tanya “Sayang kenapa dia0rang cat c0mpress0r dengan rumah warna hijau” sedangkan chalet tu warna c0klat ,” ceritanya.

Menurut Husna, dia sedar akan k0ndisi yang dialami suaminya itu sewaktu mereka sedang menuntut ilmu dalam bidang Diploma Perakaunan di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Puncak Perdana.

Di mata Adli bangunan di belakang Husna berwarna hijau.

Jelasnya, ak1bat keadaan dirinya itu, Adli sering memakai pakaian yang berwarna-warni.

“Kami satu kelas dulu, masa sesi suai kenal kami kena beritahu kekuatan dan kelem4han, jadi dia cakap kelem4han dia adalah dia r4bun warna.

“Kalau masa sebelum kahwin memang kadang warna warni bajunya tapi lepas kawin memang saya yang f1lter warna-warna baju yg dia bel1 jadi tak ada yang warna 4neh sangat.

“Warna pink memang akan el4k sebab masa study dia pernah pakai baju warna putih ada t0mpok warna pink terang yang dia t4k nampak, seharian tu semua orang pandang dia pel1k,” katanya, menambah dek kerana peristiwa tersebut suaminya menyenarai h1tamkan baju berwarna pink.

Menurut Husna, dia bagaimanapun kadangkala terlupa yang suaminya itu r4bun warna.

“Kalau minta tolong dia ambil bekas warna merah, tapi bila bekas warna lain yang diambil baru teringat yang dia r4bun warna,” selorohnya.

Katanya, dia akan memberikan pakaian cont0h untuk memastikan suaminya tidak tersalah pilih warna pakaian.

“Ada masa tu kami nak cari baju warna purple untuk sed0ndon masa event, dia tak tahu warna purple macam mana yang kena cari.

“Jadi saya bagi dia satu baju yang warna purple, lepas tu dia jalan la sendiri tengok mana baju yang sama dengan warna yang dia pegang tu,” katanya.

Sumber : mStar

Leave a Comment