Sekeluarga ceria dapat jamu seaf00d tabur, tapi ramai sal4h faham teng0k vide0 makan di lantai… rupa-rupanya st0k plastik pelapik c0klat habis jadi punca!

LAIN yang dik0ngsi, lain pula reaksi yang diterima.

Begitulah yang berlaku terhadap suri rumah ini apabila vide0 dia bersama keluarga menikm4ti hidangan makanan laut p0pular ala-ala shell 0ut menerima k0men kec4man di aplikasi TikT0k.

Menurut Norasitah Abdul Kinu, 31, ada sebilangan net1zen beranggapan dia sekeluarga makan beralaskan lantai, sedangkan ia sebenarnya dilapik dengan plastik nipis yang jernih.

“Video itu sebenarnya dir4kam ketika Per1ntah Kawalan Pergerakan (PKP). Pada waktu itu, semua restoran tutup. Kami pula teringin nak makan hidangan itu.

“Saya k0ngsi video di TikT0k kerana nak kosongkan galeri telefon. Sekadar suka-suka upl0ad untuk buat kenangan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Tiba-tiba saya tengok video dah v1ral. Banyak yang k0men dan bertanya, kenapa makan atas lantai? Macam-macam kec4man ditulis. Saya jadi lucu baca k0men mereka,” ujarnya kepada mStar.

Mesra disapa Cik Noor, dia akui tak berkec1l hati, malah cuba memberi penjelasan kepada individu yang salah sangka dengannya.

cik noor3

Cik Noor dan ahli keluarganya menjamu hidangan itu ketika P KP baru-baru ini.

Kata Cik Noor, dia sekeluarga sememangnya mahu menghidangkan makanan itu di atas plastik pelapik berwarna coklat, namun terp4ksa membel1 plastik jernih kerana ketiadaan stok.

“Saya tak ambil hat1. Mungkin mereka tak nampak. Ada juga yang nampak dan faham. Saya cuba bersangka baik saja dengan semua k0men itu.

“Kami sebenarnya nak guna plastik warna coklat. Tapi dah habis. Terp4ksa guna yang jernih. Tak mungkin kami makan atas lantai tanpa alas.

“Gar4-gar4 vide0 v1ral, foll0wers saya yang 3,000 naik jadi 7,000,” ujar Cik Noor berseloroh.

Imbas Cik Noor, selain dia dan suami, acara makan-makan secara kecil-kecilan itu turut disertai adik beradik serta iparnya.

Dalam pada itu, Cik Noor yang menetap di Kota Kinabalu, Sabah, turut menitipkan pesan kepada orang ramai agar meny1asat sesuatu perkara terlebih dahulu sebelum meningg4lkan k0men di media s0sial.

cik noor 4

Sudah empat tahun mendirikan rumah tangga, Cik Noor mohon d0a agar dikurniakan rezeki cahaya mata tak lama lagi.

“Sebelum k0men, tengok betul-betul. Jangan kec4m terus. Kalau betul makan di lantai, tak mungkin saya akan tunjuk kepada orang.

“Jadi fikir dulu sebelum k0men. Saya kas1han kepada orang yang k0men begitu. Saya cuba jelaskan, tapi ada yang dah sedar mereka salah, terus mereka pad4m k0men,” ujar Cik Noor yang sudah berkahwin sejak empat tahun lalu.

Untuk rek0d, video itu sehingga kini sudah meraih 4 jut4 tontonan di aplikasi TikT0k.

Mengenai dirinya, Cik Noor sebelum ini bekerja sebagai kerani, namun diberhent1kan ketika P KP.

Sumber : mStar

Leave a Comment