Pemandu l0ri tak kisah angkut barang bu4ngan ke rumah, janji anak cucu gembira… kalau r0sak dibaiki, yang k0t0r dicuci – “Kawan selalu call tanya nak tak”

SE0RANG bapa biasanya sanggup buat apa sahaja demi kebahagiaan keluarganya.

Baru-baru ini tul4r sebuah vide0 memaparkan seorang ayah membawa pulang permainan kanak-kanak yang diambil di tempat pembu4ngan samp4h.

Vide0 yang dik0ngsikan Nurul Nasuha Wira, 28 di laman TikT0knya itu mendapat lebih 100,000 tontonan setakat ini.

“Mainan ni akan jadi kenangan terindah dan paling m4hal yang tak dapat dimana-mana sebab adanya kasih sayang seorang atuk kepada cucunya,” k0men seorang warg4net.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Bercakap kepada mStar, Nasuha, seorang suri rumah berkata, vide0 tersebut dirakam pada bulan Julai lalu.

Katanya, ayahnya, Wira Zahid, 53 yang baru sahaja pulang dari rumah kawannya di Taman K0rporat, Marang, Terengganu, berlari tergesa-gesa ke arah dapur sambil membawa permainan tersebut.

“Petang tu ayah pergi rumah kawan dia dengan motor roda tiga dia tu, lepas tu kebetulan dia lalu dekat tong s4mpah taman dan ternampak ada satu m0tor mainan orang bu4ng, jadi dia turun teng0k masih elok cuma handle je tak ada dengan k0tor.

“Jadi dia pun bawak balik rumah,” katanya.

Motorsikal mainan yang telah dibaikpulih.

Nasuha berkata, mereka semua termasuk dua cucu ayahnya yang sedang bermain di ruang tamu kehairanan melihat gelagat ayahnya yang mem1kul permainan tersebut ke dalam rumah.

“Saya terp1ngga tengok dia, jadi saya tanya dia ambil dari mana tu? Dia gelak-gelak lepas tu tersengeh-sengeh, laju je dia lari ke dapur sebab t4kut kena b3bel.

“Lepas tu dia cakap “ayah jumpa dekat tong s4mpah, elok lagi, handle je tak ada nanti ayah letak handle”,” katanya.

Menurut Nasuha, adiknya membantu membersihkan motosikal terbabit dan sebaik sahaja pulang dari kerja sebagai pemandu l0ri, bapanya terus duduk membaiki permainan tersebut.

“Cucu dia tengok mainan tu memang terus bers0rak, happy betul.

“Dua-dua cucu lelakinya berusia tiga tahun, anak saya dan abang bergilir naik, seronok sangat walaupun kena tolak dengan kaki je,” katanya terharu.

Menurut Nasuha, ayahnya juga kadangkala membawa pulang peralatan yang masih boleh digunakan untuk diperbaiki dan diberi kepada orang lain.

“Kalau mainan takde sangat, dia pernah bawa balik bola, macam car seat pun dia pernah bawa balik, almari katil kawan dia nak buang dia ambik.

“Kawan-kawan dia kalau nak bu4ng or ada nak bel1 baru perabot selalu call dia tanya nak tak?

“Peti ais kawan dia bagi sampai hari ini masih elok digunakan di rumah sewa saya, tak payah bel1,” katanya.

Sumber : mStar

Leave a Comment