Rezeki mencur4h-curah, Fendy Caliph Buskers lig4t busking di ‘mall’ dan kafe – “Sampai saya t4k larat, pen4t 4 jam nyanyi se0rang diri”

BERMULA dengan berp1ndah ke rumah baharu pada awal September lalu, kehidupan pemain dram Caliph Buskers, Fendy Adlun kini bertambah baik.

Tambahan pula apabila dia mula menerima taw4ran kerja sejak kerajaan membenarkan aktiviti seni kembali beroperasi.

“Alhamdulillah perkembangan terkini lebih p0sitif dan sudah mula sibuk dengan aktiviti busking.

“Hampir dua tahun kita tunggu peluang ni, saya bersyukur sangat dapat bekerja balik. Saya harap benda ni tak berulang lagi.

fendi1

Fendy lega apabila sudah boleh kembali bekerja.

“Lega rasanya apabila pendapatan dah mula masuk, tak perlu lagi berg4tung dengan du1t simpanan,” katanya kepada mStar.

Cerita Fendy, 30, kini dia mula aktif menghiburkan orang ramai menerusi aktiviti busking di pusat beli belah dan restoran.

“Sekarang ni hari-hari saya busking kat lu4r. Sehari sampai tiga hingga empat lkasi… Alhamdulillah.

“Kadang-kadang tu sampai saya yang t4k larat, pen4t empat jam nak nyanyi seorang diri.

“Tapi dah namanya rezeki, syukur dah ada duit dan punca pendapatan sendiri tanpa perlu harapkan b4ntuan orang,” katanya.

Jika sebelum ini Fendy aktif menghiburkan para peminatnya menerusi persembahan live di Faceb00k, namun kekangan masa membataskan dia untuk terus berbuat demikian.

SAKSIKAN PERSEMBAHAN FENDY DI FACEB00K!

Bagaimanapun Fendy berjanji untuk kembali melakukan persembahan secara langsung di platf0rm berkenaan pada setiap malam Isnin.

“Sekarang ni bukan saya taknak buat live dah tetapi terikat dengan masa. Ramai juga yang tanya bila saya nak buat live lagi.

“Jadi saya buat keputusan untuk buat live setiap hari Isnin, sayang juga dengan fans yang sokong saya selama ni,” katanya.

Sumber : mStar

Leave a Comment