Segera letak telef0n bimbit, tindakan si abang segera pelvk adik tatkala gemp4 bumi raih pujian netizen

Tiba tanpa am4ran, kehadirannya juga sering kali tidak dijangka dan diketahui akan masa dan l0kasi di mana ia berlaku – itulah gemp4 bumi.

Kita sememangnya bertuah kerana jarang sekali berdepan dengan gemp4 bumi di Malaysia berbanding dengan negara-negara jiran yang lain.

Baru-baru ini, tul4r akan satu vide0 yang menunjukkan dua orang kanak-kanak yang berpelvkan antara satu sama lain tatkala geg4ran dirasai.

Kejadian itu dipercayai berlaku di Taiwan dan ia dik0ngsikan oleh seorang pengguna di laman Facebook, Mei-mei Peng.

Gemp4 tersebut difahamkan berlaku pada waktu petang, di mana dua orang kanak-kanak tersebut pada ketika itu sedang bermain telef0n bimbit di ruang tamu rumah mereka.

Tatkala berlaku geg4ran, kedengaran si abang segera memanggil adiknya lalu mereka berdua bergegas duduk di sofa sambil berpelvkan.

Menurut individu berkenaan, dua beradik tersebut kerap berkel4hi pada waktu biasa. Lumrahlah adik-beradik bukan? Mestilah ada g4duh-g4duh manja..

Namun pada ketika itu, rasa tanggungjawab si abang menebal untuk melindungi dan menenangkan adiknya sungguhpun mereka kerap berg4duh.

Jika situasi sama berlaku pada orang dewasa, tentunya kita juga akan rasa cem4s dan gementar memikirkan apa yang bakal berlaku seterusnya.

Mujurlah si abang ini cepat bertindak – mengenepikan telef0n bimbit dan segera mendapatkan adiknya.

Semoga tindakan bijak si abang ini dapat membuka mata kita untuk mendidik anak-anak kita melakukan perkara yang sama juga jika berdepan situasi ini.

Tonton video di sini.

Sumber : Erabaru

Leave a Comment