MULA dengan rasa t1dak sedap badan pada Isnin, pengarah dan penerbit Shahrulezad Mohameddin berasa lega apabila keputusan uj1an calitan kedua akhirnya menunjukkan dia p0sitif c0vld-19.
Menurut pengarah drama Nur ini, pada mulanya dia berasa b1mbang menjadi pembawa v1rus m4ut itu kerana r4gu-r4gu dengan keputusan uj1an pantas atau RTK-Ant1gen yang mendapati keputusan negat1f.
“Nak dijadikan cerita saya yang negat1f pada awalnya ini tiba-tiba rasa t4k sedap badan sejak semalam lagi. Saya makan p4racet4mol pun dem4m macam itu juga.
Shahrulezad k0ngsi perkara itu di Instagram.
“Hari ini sebelum masuk pejabat dan turun set, saya buat keputusan untuk lakukan uj1an sekali lagi dan Alhamdullilah abam (abang) rupa-rupanya p0sitif.
“Sekarang semua staff Radius0ne tengah duduk beratur kat depan kl1nik tu kena buat RT K test sekali lagi. Saya t4kut kalau benda ni makin mereb4k,” katanya.
Shahrulezad berk0ngsi mengenai berita tersebut menerusi laman Instagram miliknya pada Selasa.
Dalam pada itu, Shahrulezad menasihati orang ramai agar melakukan uj1an calitan di kl1nik atau h0spital sekiranya berasa kurang sihat.
“Apa yang saya belajar di sini ialah kalau anda dah mula tak sedap badan terus buat RTK atau PCR test terus. Jangan perc4ya sangat dengan saliva/ant1gen test tu.
Shahrulezad beri nasihat agar terus ke klinik jika kurang sihat.
“Gara-gara percayakan sal1va test tu la dah tak fasal saya dan staf pertama terkena tu jadi pembawa v1rus C0v1d-19 tanpa kita sedar.
“So guys hati-hati. Badan tak sedap saja terus ke kl1nik. Jangan makan par4cetam0l je. Terus serah lub4ng hidung korang pada d0ktor untuk diper1ksa.
“Mujur saya tak sempat berlepas ke Langkawi esok nak lawat set di sana. Kalau tidak… tak fasal saya kena kuar4nt1n kat sana pula,” ujarnya.
Sumber : mStar