Penduduk lap0r p0lis, kes t0y0l cvri duit makin menjadi-jadi

KOTA BHARU – K3s kehilangan wang penduduk kampung di Kubang Kerian di sini dipercayai akibat perbuatan t0y0l masih berlaku dengan kejadian terbaharu dilap0rkan pada minggu lalu.

Dalam kejadian itu, seorang penduduk berusia 36 tahun yang engg4n dikenali mend4kwa, duit RM50 miliknya dan RM100 milik ibunya les4p dipercayai dilarikan m4khluk h4lus tersebut semasa mereka berada di rumah.

“Lebih mengejvtkan, ibu saya menyimpan w4ng tersebut (RM100) di dalam p0ket baju d4lam (c0l1) yang berzip, namun ia tetap hil4ng.

“Jadi kami membuat lap0ran p0lis supaya p1hak berku4sa dapat meny1asat perkara ini,” katanya kepada Kosmo! semalam.

Difahamkan, seorang penduduk turut keh1langan wang RM2,000 yang disimpan dalam rumahnya.

Mengulas lanjut, lelaki itu memberitahu, bagi mengelak kejadian sama berulang, dia dan penduduk yang lain mengambil keputusan untuk menyimpan wang di b4nk dan akan mengeluarkannya sekiranya mempunyai keperluan.

Angg0ta p0lis (kiri) menjalankan s1asatan ke atas penduduk yang membuat lap0ran berhubung keh1langan wang mereka dipercayai angk4ra t0y0l di Kubang Kerian kelmarin.

Selain m4ngsa, empat lagi penduduk membuat lap0ran berhubung kejadian itu di Balai P0lis Kubang Kerian kelmarin.

Sementara itu, Timbalan Ke­tua P0lis Daerah Kota Bharu, Superintendan Mohd. Suhaimi Ali memberitahu, kesemua m4ngsa berusia dalam lingkungan 30-an hingga 70-an dan merupakan penduduk Kampung Pulau dan Kampung Pulong.

K0smo! sebelum ini melap0rkan kira-kira 2,000 penduduk di tiga buah kampung di Kubang Kerian tidak dapat tidur lena sejak akhir-akhir ini apabila semakin kerap berlaku kejadian wang tunai yang mereka simpan di dalam rumah tiba-tiba lesap.

Penduduk di Kampung Tok Kenali, Kampung Pulau dan Kampung Pulong mend4kwa, kehilangan wang itu dipercayai angkara perbuatan t0y0l yang menyelusup masuk ke rumah mereka pada waktu malam.

Sejak Februari lalu hingga kini, kira-kira 20 buah keluarga di tiga kampung terbabit mend4kwa sudah menjadi m4ngsa apabila du1t mereka hilang dalam sekelip mata dengan nilai tertinggi yang pernah les4p mencecah sehingga RM10,000.

5 penduduk Kubang Kerian lap0r p0lis k3s t0y0l cvri duit

Lima penduduk dari dua buah kampung di Kubang Kerian di sini tampil membuat lap0ran p0l1s selepas tidak tahan kejadian wang tunai yang disimpan di dalam rumah mereka hilang dipercayai dikeb4s t0y0l.

Timbalan Ketua P0l1s Daerah Kota Bharu, Suprintendan Mohd. Suhaimi Ali berkata, kesemua m4ngsa itu berusia dalam lingkungan 30-an hingga 70-an membuat lap0ran di Balai P0lis Kubang Kerian di sini semalam.

“S1asatan mendapati, individu yang membuat lap0ran itu terdiri daripada penduduk dari Kampung Pulau dan Kampung Pulong di sini,” katanya ketika dihubungi K0smo! hari ini.

K0smo! sebelum ini melap0rkan kira-kira 2,000 penduduk di tiga buah kampung di Kubang Kerian di sini tidak dapat tidur lena sejak akhir-akhir ini apabila semakin kerap berlaku kejadian wang tunai yang mereka simpan di dalam rumah tiba-tiba les4p.

Penduduk di Kampung Tok Kenali, Kampung Pulau dan Kampung Pulong di sini mend4kwa, kehilangan wang itu dipercayai angk4ra perbuatan t0y0l yang menyelusup masuk ke rumah mereka pada waktu malam.

Sejak Februari lalu hingga kini, kira-kira 20 buah keluarga di tiga kampung terbabit mend4kwa sudah menjadi m4ngsa apabila duit mereka hilang dalam sekelip mata dengan nilai tertinggi yang pernah les4p mencecah sehingga RM10,000.

Sumber : Trending Sangat

Leave a Comment