Shuib jalani pemeriksaan ment4l setiap minggu, bimbang kesih4tan terjejas rindukan Allahy4rham Siti Sarah

HAMPIR tiga bulan pemerg1aan isteri, Allahy4rham Siti Sarah Raissuddin, pelawak Shuib Sepahtu meng4kui masih suk4r untuk meneruskan kehidupan sebagai bapa tungg4l.

Bagaimanapun Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad bersyukur melihat keadaan em0si anak-anaknya masih terkawal.

“Saya akui kesuk4ran yang saya hadapi sepanjang bergelar bapa tunggal ini adalah em0si. Saya rasa itu yang paling sus4h untuk saya.

“Saya teng0k anak-anak saya, Alhamdulillah em0si mereka terkawal tapi saya berbeza sebab saya buat hampir semua benda dengan Sarah.

Shuib 2Shuib merindui isterinya, Siti Sarah.

“Jadi bila dia tiada, saya tak rasa h1lang separuh, sebaliknya hilang hampir semua. Maksudnya, dari segi kerjaya dan juga pern1agaan sebab kami selalu k0ngsi banyak perkara.

“kalau ada masalah dalam b1snes atau per1badi, saya rujuk pada dia dan begitu juga dengan dia. Jadi bila dia tiada, saya tak tahu mahu rujuk pada siapa,” katanya kepada mStar.

Siti Sarah, 37, menghembvskan naf4s terakhir pada pukul 5.13 pagi Isnin, 9 Ogos lalu di Pusat Perub4tan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) Kuala Lumpur akibat c0vld 19.

Allahy4rham menjalani pembed4han bagi mengeluarkan bay1 lelaki ketika k4ndungannya berusia lapan bulan pada 6 Ogos lalu yang diberi nama Ayash Affan.

Selain Ayash, Allahy4rham meningg4lkan tiga lagi cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8 dan Ariq m4tin, 6.

Dalam pada itu, Shuib berkata dia akan menz1arahi kubvr isterinya setiap Isnin dan Jumaat, untuk berk0ngsi perasaannya.

Ded4h Shuib yang masih lagi mengambil tempoh berehat, dia sudah lima bulan tidak masuk ke pejabatnya dan dua bulan tidak bekerja.

Shuib 1Shuib bawa anak-anak z1arah kubvr arw4h ibu mereka.

“Sampai sekarang, bila saya ada ma4alah, saya tak cakap dengan orang, walaupun dengan mak atau mentua saya, saya hanya boleh pergi ke kubvr dan berk0ngsi dengannya.

“Disebabkan itu, setiap minggu saya akan berjumpa d0ktor per1badi yang menjaga Sarah dulu, untuk memer1ksa kes1hatan saya.

“Lebih kurang pakar ps1k1atri, ia juga bagi memastikan kes1hatan ment4l saya. Sebab kes1hatan ment4l ini berkait rapat juga dengan em0si dan badan kita.

“Tapi saya bersyukur saya ada keluarga yang sangat baik, yang memb4ntu menjaga anak-anak saya,” ujarnya.

Untuk rek0d, Shuib dan arw4h Siti Sarah mendirikan rumah tangga pada 26 Februari 2011.

Sumber : mStar

Leave a Comment