Vide0 pemuda baru ‘lep4s hajat’ terjumpa CC TV dalam tin pewangi cecah 5 jut4 t0nt0nan! – “Betul-betul mengh4dap mangkuk tand4s yang saya guna”

N1ATNYA membuka tin pewangi yang diletakkan dalam t4ndas di sebuah h0mestay di Sabah adalah supaya ‘bau-bauan kurang enak’ dapat h1lang lebih cepat dengan bau lem0n tersebut, tapi bayangkan betapa terkejvtnya dia apabila menjumpai sebuah kamera litar tertutup (CC TV) yang disembunyikan di dalam tin pewangi tersebut.

Penemuan tersebut dik0ngsikan seorang pemuda, Raileslie Ashley Rainnold, 23, di laman TikT0knya.

“Berhati-hati gais kalau mau check-in,” tulisnya.

Vide0 berkenaan kini sudah mencapai lebih lima jut4 tontonan.

Bercakap kepada mStar, Raileslie atau mesra dipanggil Reay berkata, kejadian berlaku ketika dia dan rakan-rakan menginap di sebuah rumah di K0ta Kinabalu Sabah.

Katanya, dia baru sahaja selesai melepaskan haj4t dan cuba untuk menghilangkan bau-bauan yang kurang enak itu dengan membuka tin pewangi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Kejadian berlaku pada 28 Oktober lalu, masa tu saya menumpang sahaja sebab kawan saya yang check in dekat sana selama tiga hari dua malam.

“Masa tu malam, dekat pukul 11 lebih saya mandi lepas tu bu4ng air besar. Lepas bu4ng air besar saya flush dan siram air beberapa kali sebab nak h1langkan bau, dan masa tu saya nampak air freshner tu, saya sangkakan tu pewangi baru,” katanya.

Pelajar Pengurusan Perlanc0ngan Kolej MSU Sabah ini berkata, dia sangat terkejvt apabila membuka tin pewangi tersebut.

“Bila buka penutup plastik dalam tu t4k sangka saya lain pula yang saya jumpa jadi saya terus pusingkan tin tu menghadap dinding, saya tak tahu nak buat apa masa tu.

“Saya rasa terkejvt sangat sebab benda ni kali pertama berlaku, selalu nampak dekat TV tapi ini real life.

“Saya nak bagitahu kawan saya tapi saya cuma mampu cakap, itu minyak wangi bah… lepas tu saya stvck tak tahu nak cakap macam mana, jadi kawan saya pun ha1ran,” katanya sambil menambah sudut kamer4 terbabit terarah ke bahagian m4ngkuk tandas duduk yang digunakannya.

Tempat tin pewangi tersebut diletakkan.

Menurut Reay, kawannya yang ha1ran melihat reaksinya kemudian memer1ksa sendiri pewangi tersebut pada keesokan harinya.

“Keesokannya dia WhatsApp saya, dia cakap dia dah r0sakkan CC TV tersebut lepas tu bu4ng dalam tong sampah.

“Kawan-kawan masa tu tak buat rep0rt p0lis sebab mereka sedang bercuti, jadi nanti t4kut makan masa.

“Jadi kami rek0d kemudian p0st dekat TikT0k supaya orang ramai berw4spada,” katanya, sambil menambah mereka juga tidak berani untuk bertanyakan hal tersebut kepada pember1 sewa.

Sumber : mStar

Leave a Comment