Pasang CC TV nak m0nit0r anak tapi benda lain pula muncul… Wanita sarat meng4ndung merem4ng teng0k rakaman, awal pagi dah ada kelib4t putih di ruang tamu

PADA 0gos lalu pasangan suami-isteri ini mengambil keputusan memasang kamera litar tertutvp (CC TV) di kediaman mereka yang terletak di Kemaman, Terengganu.

Azhieeda Ahmad, 35, berkata, tujuan memasang CC TV itu kerana ingin mengawasi pergerakan tiga anak mereka di tingkat bawah rumah teres dua tingkat selain sebagai langkah kesel4matan sekiranya berlaku kejadian pec4h masuk.

“Sudah hampir tiga tahun kami berp1ndah ke rumah itu dan Alhamdulillah kediaman itu sangat selesa selain kawasan dan jiran-jiran yang menyenangkan.

“Sepanjang tinggal di situ belum pernah ada sebarang kejadian pel1k yang berlaku namun demi mengawasi pergerakan anak-anak dan keselam4tan saya dan suami mengambil keputusan memasang CC TV,” katanya kepada mStar.

Bagaimanapun kejadian pel1k mula menyelubungi mereka sekeluarga selepas Azhieeda tergerak hati untuk menont0n rakaman CC TV kediamannya pada akhir September lalu.

Pix 2

Kehadiran kel1bat itu berjaya dirakam CC TV sekitar pukul 5 pagi.

Ketika itu kata Azhieeda, dia pulang ke rumah ibu bapanya di Marang, Terengganu kerana sedang sarat meng4ndung dan bercadang untuk berp4ntang di kampung.

“Ketika itu suami dan anak-anak turut pulang ke kampung dan rumah kami kosong tidak berpenghuni.

“Kebetulan sudah ada CC TV, saya tergerak hati untuk melihat keadaan rumah dan tidak sangka ternampak benda pel1k dalam rakaman di ruang tamu,”ujarnya.

Sebelum itu katanya, dia ada bertanya kepada suaminya sama ada terdapat kemungkinan melihat perkara pel1k menerusi CC TV dan tidak menyangka pertanyaan itu menjadi kenyataan.

“Suami beritahu jika ada pergerakan, mungkin ada sesuatu dan apabila diperhatikan terdapat dua pergerakan pada pukul 5 pagi dan sekitar 8 pagi.

“Dalam rakaman itu jelas pergerakan… pada awalnya saya ingatkan kapas atau habuk tetapi apabila diam4ti memang bukan. Merem4ng juga bulv r0ma apabila mengenangkan ada sesuatu tidak kena dengan rumah kami,” katanya.

B1mbang dengan keadaan itu, Azhieeda bertanya kepada mereka yang pakar dan ramai berpendapat bahawa m4khluk itu hanya ‘lalu’ dan tidak mengg4nggu.

Malah ada pula memberitahu m4khluk yang muncul itu tidak berb4haya kerana jelm4annya berwarna putih dan bukannya kel1bat hitam.

“Sekiranya kel1bat itu berwarna hitam, ramai nasihatkan agar mendapatkan kh1dmat ustaz untuk membersihkan rumah kerana ia mungkin ‘masuk’ ke rumah dengan niat mengg4ngu,” katanya.

Ditanya sama ada pernah mengalami sebarang g4ngguan sepanjang menetap di rumah itu, Azhieeda berkata, belum pernah berlaku sebarang kejadian pel1k atau m1steri di rumahnya.

WhatsApp Image 2021-11-09 at 10.58.34 AM

Azhieeda bersyukur tidak pernah dig4nggu dengan perkara m1stik.

Sementara itu, Azhieeda memberitahu dia sekeluarga baharu sahaja pulang ke rumah mereka selepas selesai berp4ntang dan meng4kui ada rasa b1mbang dengan kejadian yang berlaku.

Malah katanya, ada timbul rasa t4kut di rumah sendiri terutamanya pada waktu malam dan perlu meminta suami atau anak menemaninya ke tingkat bawah sekiranya ingin ke dapur.

“Sebelum pulang ke rumah, suami saya ada mengazankan rumah dan membaca d0a serta ayat Ruqy4h bagi mengelakkan kejadian tidak diingini menimpa kami terutamanya bay1 yang baru dilahirkan.

“Meskipun ada rasa t4kut tetapi Alhamdulillah keadaan seperti biasa malah bay1 saya pun tidak menunjukkan sebarang perubahan ketara seperti ada sesuatu mengg4nggunya,” ujarnya.

Sumber : mStar

Leave a Comment