Hampir 700,000 terped4ya… pant4ng disuruh berlak0n, aksi sp0ntan BFF single terharu terima hadiah Iph0ne12 memang nampak real! – “R4mpas suami kami pun pandai”

LAK0NAN mantap se0rang wanita berjaya memperd4ya hampir 700,000 penonton yang menyaks1kan video rakaman bagaimana terharunya dia apabila menerima hadiah berupa sebuah Iph0ne12 daripada dua sahabat karibnya.

“Orang lain tak akan faham kenapa kita sanggup simpan du1t untuk bahagiakan sahabat kita,” tulis salah seorang warga maya yang “tert1pu” dengan lakonan mantap Muna Saidah Mohamad Yong, 32.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Bercakap kepada mStar, Noor Ain Zakaria yang merakam serta berk0ngsi video tersebut di laman TikT0k berkata, rakaman itu sebenarnya gurauan diantara mereka tiga sahabat.

“Sebenarnya Muna beli telef0n tapi dia tinggal kotak kosong dalam kereta saya, masa pergi lunch benda tu sp0ntan je, kami beritahu dia kata nak bagi hadiah, mula-mula tu bagi kotak kosong je tapi lepas tu kami rasa tak best jadi buat semula.

“Saya ambil telef0n dia letak dalam kotak lepas tu saya cakap berlak0n, jadi dia pun berlak0n dan memang reaksi dia tu sp0ntan dan tak rancang. Boleh tengok dalam vide0 kami gelak sebab itu memang gurauan semata-mata,” katanya sambil menambah seorang lagi rakan mereka yang turut bersama adalah Nur Izzati Shahira Che Mohd Azmin, 29.

WhatsApp Image 2021-11-10 at 11.02.58 PM

Muna (depan sekali), Izzati dan Ain merupakan sahabat baik.

Menurut Ain mereka bertiga sememangnya sahabat karib sejak masih bujang sehinggalah kini dia mempunyai dua cahaya mata.

Katanya, dia mula berkenalan dengan Muna dan Izzati sejak bertug4s di Majlis Sukan Negara Terengganu pada tahun 2015.

Tiga sahabat karib ini sangat akrab mereka sering bercuti bersama-sama.

Menurut Ain, walaupun dia kemudiannya terp4ksa berpindah ke Putrajaya pada tahun 2019 disebabkan tugasnya, hubvngan mereka kekal rapat seperti biasa.

“Memang suami-suami pun berkawan dengan Muna sebab selain pandai berlakon dia pandai r4mpas (berkawan) suami kita orang juga.

“Kalau suami Ain nak datang naik fl1ght ke Putrajaya memang diaorang yang tolong hantarkan tapi tahun 2020 Ain dapat tukar Terengganu dan bekerja sebagai Pegawai Eksekut1f di Insititut Pendidikan Guru Kampus Dato Razali.

“Per4ngai kami memang g1la-g1la, kalau pegi h0liday pun memang angkut anak-anak dengan Muna sekali,” k0ngsinya.

Sumber : mStar

Leave a Comment