Terduduk teng0k kereta kesayangan remvk dil4nggar, wanita ret4k tang4n kiri nak pastikan Sizuka el0k semula… ia s4ksi j4tuh bangun hidup surprise planner!

VIDE0 seorang wanita terduduk mer4tapi kereta yang menjadi saks1 j4tuh bangun hidupnya yang kini remvk akibat dil4nggar orang, mervntun j1wa warga maya.

“Rehatla Sizuka, Dee yakin dengan aturan Allah dan Dee yakin dengan rezeki Allah akan lebih baik buat keluarga Dee, terima kasih atas jasa Sizuka pada Dee,” tulis seorang pemilik ak4un tersebut.

Berk0ngsi kisahnya dengan mStar, pengguna ak4un tersebut, Diyanna Nasir Cheng, 35, berkata vide0 tersebut diambil di sebuah tempat penyimpanan sementara kenderaan.

Membahasakan dirinya sebagai Dee, wanita terbabit berkata dia terl1bat dalam kemal4ngan pada 9 September lalu ketika baru pulang daripada menghantar b0uquet kepada pelanggannya di Jasin dan Merlimau, Melaka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Kejadian berlaku dalam pukul 5.30 petang dekat area Batu Machap, Melaka, masa tu dekat selek0h ada satu kereta Kelisa dari arah bertentangan bergerak laju dan mel4nggar bahagian depan kereta akak sebelum kereta itu berpusing dan sekali lagi mel4nggar kereta akak tapi kali ini bahagian belakang pula.

“Suami akak mengelak tapi tiba-tiba Kelisa tu meluru ke arah kami dan mel4nggar bahagian penumpang,” ceritanya yang menetap di Melaka Tengah.

Keadaan kereta Dee selepas kemal4ngan terbabit.

Akibat pel4nggaran tersebut, Dee yang juga seorang perancang kejvtan atau suprise planner yang turut membuat khidmat penghantaran mengalami ret4k di tangan kirinya.

“Suami akak Alhamdulillah tak tervk cuma leb4m-leb4m je, tapi masa tu dia r1sau sebab akak tak boleh bergerak, kena tunggu b0mba sampai pot0ng pintu untuk keluarkan akak.

“Akak ret4k tangan kiri lepas tu badan akak bahagian kanan sak1t sangat sebab hentakkan kuat,” katanya menambah suaminya, Mohamad Amir Johari,30 adalah seorang ask4r.

B0mba terp4ksa memot0ng pintu kereta terbabit untuk mengeluarkan Dee yang terselit.

Menurut Dee, susulan kejadian itu, pemandu kereta Kelisa terbabit meng4ku dia mengalami “mircr0sleep”.

Sementara itu, menceritakan mengenai videonya yang menang1s di tepi kereta terbabit, Dee berkata, kereta Suzuki Swift yang diberi nama Sizuka itu cukup bermakna bagi dirinya.

“Kereta tu akak bel1 masa akak tengah j4tuh dan nak mula hidup baharu selepas bercerrai.

“Masa tu anak kecil lagi hingga akak terp4ksa ikat pervt untuk beli Sizuka.

“Dengan Sizuka la akak cari rezeki untuk anak-anak, hantar delivery merata-rata di Melaka, sampai Negeri Sembilan, Kuala Lumpur, Johor pun akak hantar kalau cust0mer minta sebab nak happykan orang tersayang mereka, sebab tu sed1h lain macam,” katanya.

Malah nombor plat kereta terbabit juga mempunyai signifikasi yang amat besar dalam dirinya.

“Nombor dia pun ada makna, No 30 tu bersamaan usia akak mula jadi ibu tungg4l,” katanya.

Dee membelai serta menc1um kereta kesayangannya itu sebelum ditinggalkan ditempat simpanan sementara.

Walaupun kereta yang sudah lima tahun digunakannya itu sebuah kereta lama, nilai sent1mental yang ada pada kereta itu membuatkan dia tidak dapat mengawal air m4tanya apabila melihat keadaan kenderaan tersebut.

“Sekarang tengah cari bengk3l terbaik yang boleh repa1r supaya elok balik sebab akak sayang sangat Sizuka tu.

“Cuma bengk3l kata frame dia agak tervk jadi agak suk4r nak repair sebab orang tu langg4r memang kuat,” katanya, menambah kerja pembaikan akan dit4nggung insur4ns pemandu kereta Kelisa terbabit.

Sumber : mStar

Leave a Comment