Unik Habis! Majlis Kawin Di Ind0nesia Ini Jemput ‘Raksasa’, Siap Ada B0m Asap Kuning Lagi

Jika sebelum ini kami pernah k0ngsikan dengan anda tentang majlis perkahwinan yang bertemakan D0raemon, kali ini kami nak k0ngsikan pula dengan anda tentang sebuah majlis kahwin yang menjemput ‘raksasa’ untuk mengiringi pengantin.

Vide0 majlis kahwin un1k itu pada mulanya telah dik0ngsikan di TikT0k menerusi akaun sanggariasmehrunisa dan kemudiannya telah dimuat naik semula di Twitter oleh netizen baru-baru ini.

Dalam video terbabit, dapat dilihat pas4ngan pengantin itu telah diiringi oleh sekumpulan individu yang memakai k0stum raksasa ketika sedang berarak. Kebanyakan raksasa itu juga mempunyai tanduk, dah macam dalam cerita Ultraman dah ni.

Sumber: TikTok @sanggariasmehrunisa/Twitter

Sumber: TikTok @sanggarriasmehrunisa/Twitter

Selain itu, b0m asap kuning turut dilepaskan ketika majlis berlangsung. Majlis itu dipercayai berlaku di Ind0nesia baru-baru ini dan nampak dalam vide0 tu yang kehadiran raksasa tu seperti telah memeriahkan lagi majlis tersebut.

Rata-rata netizen pula berpendapat tema tersebut un1k namun dalam masa yang sama ada juga yang kata ia mungkin boleh men4kutkan tetamu terutamanya kan4k-kan4k.

Apa pendapat korang? Tapi kalau pengantin sendiri yang request nak tema macam ni, rasanya okay je dan tak ada mas4lah pun sebab bila lagi nak jadi raja sehari kan.

Sumber : Lobak Merah

Leave a Comment