Say4ng sangat kat kakak! Adik sanggup bangun pagi setiap hari, salam kakaknya nak pergi tadika… kemudian s4mbung tidur

AWW! Sweet sangat, memang wajib senyum s0rang-s0rang kalau teng0k vide0 ini.

Itu reaksi 0rang ramai yang melihat vide0 gelag4t c0mel seorang kanak-kanak yang berlari ke arah kakaknya sebelum disambut dengan pelvkan erat.

“Nampak kakak sayang sangat-sangat pada adik dia,” k0men seorang netizen.

Bercakap kepada mStar, ibu kanak-kanak berkenaan, Suhaida Sulaiman, 28, berkata video sp0ntan itu diambil ketika dia pergi menjemput anak sulungnya Nur Alisha Zahra Darol Syah, yang berusia lima tahun dari tadikanya.

Suhaida yang mesra dipanggil Ieda berkata, walaupun terkejvt melihat tindakan dua beradik itu, dia bagaimanapun berasa sangat bahagia menyaks1kan keakraban dua beradik itu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Vide0 ni diambil secara sp0ntan je saya sendiri tak expect si adik, Nur Aleeya akan pergi dekat kakak macam tu, memang kebetulan saya rakam.

“Bila balik rumah baru perasan alahai l0vingnya.

“Perasaan saya masa teng0k tu rasa bahagia sangat sebab mereka rapat macam tu, memang wajib senyum bila teng0k video tu,” katanya yang menetap di Jitra Kedah.

Keluarga kecil Suhaida.

Menurut Ieda, Alisha dan Aleeya yang berusia satu tahun empat bulan sememangnya sangat rapat sehinggakan si adik akan bangun untuk bersalaman dengan kakaknya setiap pagi sebelum ke tadika.

“Tiap-tiap pagi sebelum kakak pergi sekolah memang dia akan bangun salam kakak dulu kemudian akan sambung tidur semula, dalam pukul 10 atau 11 pagi baru dia bangun cari kakak.

“Tapi tak pernah la dia menang1s, dia cuma akan cari,” katanya yang berasal dari Rompin, Pahang.

Alisha (kiri) dan Aleeya suka pakai baju sed0ndon.

Menurut pen1aga dalam talian ini, anaknya juga akan ‘demand’ untuk berpakaian sedondon serta makan pada waktu yang sama.

“Kebanyakan barang-barang diaorang semua sama, pakaian wajib sed0ndon, kalau tak sedondon kakaknya mar4h, waktu makan pun sama-sama,” katanya.

Namun menurut Ieda walaupun rapat, dua beradik tersebut kerap juga berg4duh antara satu sama lain.

“Mereka berg4duh kerap juga sebab si adik selalu buat kakak, kakak ni jenis lembut sikit tapi selalu berg4duh tu sekejap jela.

“Lepas tu baik semula,” katanya.

Sumber :mStar

Leave a Comment