‘Lelaki plastik samp4h’ vir4l, suka buat par0di depan binaan ik0nik rupa-rupanya cikgu… lar4ng pelajar cakap tentang TikT0k dalam kelas

BERMULA secara suka-suka, kehadiran ‘lelaki plastik s4mpah’ ini menerusi aplikasi TikT0k ternyata mencur1 perhatian ramai.

Malah, vide0 memaparkan dia membuat aksi lip-sync’ lagu-lagu p0pular turut menjadi tul4r sehingga menerima lebih sejut4 tontonan.

Menurut Nazrul Hazric, dia mula aktif di TikT0k sejak Februari lalu dan tidak menyangka akan meraih pengikut tersendiri dalam temp0h kurang setahun.

“Saya bermula di TikT0k pada Februari lalu. Ketika itu saya tertarik dengan topi yang digayakan penyanyi Aina Abdul.

“Jadi saya guna sebuah topi dan balut dengan plastik samp4h warna hitam. Saya juga balutkan tubuh dengan plastik sama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Saya memang minat ke arah dunia seni, jadi saya nak cuba tonj0l bakat di TikT0k. Kawan-kawan pun bagi sokongan. Niat saya cuma nak hiburkan orang,” ujarnya kepada mStar.

Mesra disapa Nazrul, video-video miliknya turut tul4r apabila ia dirakam di hadapan binaan ik0nik seperti Menara Berkembar Petr0nas (KLCC) di Kuala Lumpur dan Kota A Fam0sa di Melaka.

Kata Nazrul, dia menyahut cabaran rakannya untuk membuat rakaman di kawasan awam dan mengakui seronok dengan penerimaan ramai terhadap apa yang dilakukannya.

nazrul3

Nazrul merupakan seorang guru subjek Matem4tik di sebuah sekolah di Pekan, Pahang.

“Kawan saya yang cabar untuk sh00ting di luar. Pada mulanya kami buat di pulau. Bila video itu tul4r, tiada yang kec4m. Jadi saya pun rasa seronok.

“Pada masa sama, kawan kata why not gunakan kaedah ini untuk prom0sikan pelancongan Malaysia. Sebab itu saya berani buat rakaman di luar.

“Bila saya ke Kota A Fam0sa dan KLCC, ada orang tegur, ada juga yang minta bergambar. Maksudnya, mereka kenal dan ada penerimaan baik atas apa yang saya hasilkan,” ujarnya lagi.

Mengenai dirinya, Nazrul sebenarnya seorang guru Matem4tik di sebuah sekolah menengah di Pekan, Pahang.

Menurut Nazrul yang sudah tujuh tahun bergel4r pendidik, dia bersyukur dengan penerimaan p0sitif rakan sejawat serta anak murid, namun engg4n minatnya itu mengganggu kerjaya hakikinya di sekolah.

“Selepas video saya raih sejut4 tontonan, ada anak murid yang ucap tahniah di sekolah. Tapi saya kata, dalam kelas jangan bercakap mengenai TikT0k.

“Sudah tentu saya juga risau pada awalnya. Bila nak buat TikT0k, saya tak mahu dikaitkan dengan kerjaya saya. Saya juga ada impian nak jadi anak seni, nak jadi pelakon.

“Jadi saya gunakan TikT0k untuk tunjuk bakat. Saya juga tak ded4hkan kepada orang ramai di TikT0k bahawa saya seorang guru.

nazrul2

Nazrul aktif di TikT0k sejak Februari lalu.

“Saya cuma manusia biasa yang nak t0njol bakat kepada orang ramai, nak hiburkan netizen,” ujarnya yang turut mengusahakan bisnes wangian sejak dua tahun lalu.

Dalam pada itu, Nazrul turut menitipkan ucapan terima kasih buat semua netizen yang memberi sokongan terhadap video par0di yang dihasilkannya.

“Secara rendah diri, saya nak ucapkan terima kasih kepada foll0wers serta team saya yang menyebabkan view terus naik. Kepada yang selalu bagi kata-kata p0sitif, saya nak ucapkan terima kasih juga.

“Saya harap anda terhibur, moga medium ini boleh buatkan anda tersenyum,” ujarnya lagi.

Sumber : mStar

Leave a Comment