[VIDEO] Ibu Janna Nick terg0res hati baca k0men netizen di media s0sial, bangga pencapaian anak – “Hati saya ped1h kalau 0rang kutvk dia”

KEJAYAAN Janna Nick merangkul gel4ran Bintang Paling P0pular di malam Anugerah B1ntang P0pular ke-34 (ABPBH34) pada Sabtu lalu cukup memb4nggakan keluarga tersayang.

Melihat sendiri perjalanan berl1ku yang dilalui sepanjang 10 tahun berkec1mpung dalam industri seni, ibunya Shahzani atau lebih mesra disapa Mama Scha, berkata Janna seorang anak yang bertanggungjawab dan mengutamakan keluarga.

Menyedari anak keduanya itu sering dih1mpit k0ntr0versi, Scha mengambil keputusan untuk tidak membuka media s0sial kerana b1mbang hatinya terg0res dengan pelbagai k0men jah4t yang ditulis netizen.

“Kemenangan ini paling bersejarah, hampir 10 tahun dia bekerja ker4s, apa yang saya nampak dia anak bertanggungjawab, berusaha untuk bahagiakan keluarga, memang Allah luaskan rezeki untuk dia.

“Walaupun selama ni ramai orang kec4m dia, saya tak boleh tengok media s0sial sangat sebab hati saya memang ped1h kalau tengok orang kutvk dia tapi saya kenal dia macam mana.

janna 2

Janna Nick bersama ibu dan dua adiknya.

“Nampak dia ker4s tapi hati dia lembut, saya memang tak boleh nak tengok media s0sial, nampak berita tentang dia saya tak boleh tahan!” katanya.

Ibu berusia 48 tahun itu berk0ngsi luahan hatinya menerusi rakaman video berdurasi 10 minit yang dimuat naik Janna di saluran Y0uTube Janna Nick pada Selasa.

Dalam rakaman tersebut, ibu kepada empat anak ini dilihat seb4k sehingga menitiskan air m4ta mengenang perjalanan suk4r Janna sepanjang berada dalam industri seni.

Dalam pada itu, Mama Scha berkata dia tidak henti-henti mend0akan agar urusan Janna dipermudahkan dan pekerjaan yang dilakukan ini dapat memberi manfaat kepada orang lain.

janna 3

Kejayaan Janna Nick benar-benar membanggakan keluarga.

“Setiap hari dia keluar bekerja, saya d0akan Allah permudahkan perjalanan dan setiap langkah dia. Saya doa dia bahagia dunia dan akh1rat serta jadi anak terbaik yang boleh memberikan kebaikan, manfaat lebih ramai orang di luar sana.

“Itu yang saya d0a setiap hari dekat dia. Tapi setakat hari ini saya bangga dengan pencapaian dia, banyak sangat peng0rbanan dia, b4ntu sana-sini… semoga akan datang usahanya ini memberi kebaikan untuk orang sekeliling,” ujarnya.

TONTON VIDE0 LU4HAN IBU JANNA INI!

Pada malam ABPBH34, Janna merangkul anugerah utama B1ntang Paling P0pular selepas menerima lebih 86 jut4 undian daripada peminat.

Selain itu, kekas1h kepada akt0r Dini Azan Schatzmann ini turut membawa pulang tr0fi Pelakon Filem Wanita P0pular dan Pengacara TV P0pular.

Sumber : mStar

Leave a Comment