Ser4m! Ari Lass0 K0ngsi Cerita Pernah Buat K0nsert Depan Ribuan Jiin & M4khluk Halus

Baru-baru ini kisah penyanyi dari Ind0nesia Ari Lasso menjadi tumpvan di negara itu apabila dia menceritakan perkara ser4m yang pernah dialami ketika sedang buat k0nsert.

Menerusi sumber, Ari Lass0 menjelaskan bahawa kejadian itu berlaku ketika dia menjalankan k0nsert jelajah di lebih daripada 30 k0ta di negara tersebut bersama Ada Band pada tahun 2005 yang lalu.

Dalam salah satu temubual bersama seorang vl0gger, Ari Lass0 menjelaskan bahawa, salah satu daripada bandar itu menjadi tontonan ribuan j1n atau m4khluk halus.

P4ntang lar4ng, manager tak boleh mandi

Ketika giliran salah satu tempat k0nsert itu, Ari menjelaskan bahawa dia dimaklumkan oleh pengendali k0nsert beberapa garis panduan yang pel1k-pel1k.

Antaranya, p4ntang lar4ng yang meminta agar pengurusnya itu tidak mandi sepanjang berada di kota tersebut.

Malah, untuk Ari Lass0 dan juga Ada Band mereka dimaklumkan bahawa penonton akan datang dari pelbagai peringkat usia, kalau ada yang melakukan gerakan dan wajah 4neh dan cara tonton k0nsert agak pel1k, mereka diminta untuk biarkan sahaja.

12 ribu pen0nton masa k0nsert jadi 2 r1bu tak sampai 5 minit lepas habis buat k0nsert.

Saat melakukan persembahan, Ari Lasso menjelaskan dia disaks1kan oleh kira-kira 12 ribu orang penonton yang datang dari pelbagai peringkat umur.

“Gue m4nggung, rasa-rasanya satu stadion itu ada 12 r1bu penonton. Gue lihat penonton ini berkel0mpok mulai dari yang paling tua sampai anak kecil. Mereka kayak (seperti) menari-nari.”

Seusai mereka melakukan persembahan, Ari Lass0 pun tinggalkan pentas, tapi dia merasakan sesuatu yang 4neh 5 minit selepas itu kerana lokasi di kota itu tiba-tiba tidak berapa riuh seperti mana waktu dia buat persembahan.

Ari Lass0 menceritakan, dia terus masuk ke kereta untuk bergegas ke airp0rt. Di lokasi tersebut hanya ada satu sahaja pintu keluar masuk, jadi ketika Ari Lass0 nak keluar dari lokasi, dia mesti akan lalui penonton-penontonnya.

Dia cuba berfikiran p0sitif, mungkin semua penonton berada di luar tetapi…

“Selesai manggung, gue masuk ke m0bil. Keluar dari samping panggung ke arah lapangan, loh kok sepi ya. Mungkin hanya ters1sa dua ribu penonton, enggak sampai lima menit. Oh mungkin (penontonnya) sudah di luar. Sampai di luar, sepi. Hanya ada puluh ratus orang, ini 4neh.”

Manager langg4r p4ntang

Selepas mereka sampai ke tempat penginapan, pengurus Ari Lass0 telah mel4nggar p4ntang l4rang yang dijelaskan sebelum k0nsert tadi, kerana badan dah rasa tak selesa, pengurusnya pun mandi macam biasa.

Tak lama selepas manager dia mandi, salah seorang team Ari kemal4ngan dil4nggar motor di hadapan hotel mereka ketika ingin lintas jalan dan pat4h tangan.

“Balik ke h0tel. Dipikir sudah selesai karena kita mau pergi ke kota berikutnya, manajerku gerah dan mandi. Beberapa menit kemudian ada yang ter1ak minta tolong di bawah hotel. Kep4la produksi kita sedang menyeberang jalan, ket4brak motor tangannya p4tah. Jadi, kes1alan itu langsung ada.”

Berbalik kepada k3s penonton tadi, pastinya pel1k dan tak logik daripada 12 r1bu penonton boleh kurang jadi dalam 2 ribu tak sampai 5 minit, apabila Ari bertanyakan kepada pengandali k0nsert, pengendali itu menjelaskan bahawa ia dah jadi satu perkara biasa.

Hal ini pernah dik0ngsikan oleh Ari pada 3 tahun lepas serta bulan Ogos lalu dalam satu temubual, tetapi ia menjadi perhatian netizen semula baru-baru ini.

Sumber : Lobak Merah

Leave a Comment