Pereka fesyen baju kawin Caprice kunci mulvt sejak September… Siap suruh k0s0ngkan butik ketika temujanji t4kut ‘kant0i’

LEBIH sebulan menyimpan rahs1a, pereka fesyen Davis Paul Lister lega apabila dapat berk0ngsi foto berkaitan baju pengantin yang direka khas untuk penyanyi rap Caprice dan isterinya Farra Inalis atau lebih mesra disapa Elis.

Menjadi orang pertama yang mengetahui mengenai perkahwinan selebriti sens4si ini, pemilik butik DPLKL ini mended4hkan dia diminta mengunc1 mulut mengenai hal ini sejak 29 September lalu.

“Caprice mesej saya di Instagram dahulu bertanyakan mengenai baju kahwin dan pada 1 Oktober dia datang ke butik saya yang terletak di Bangsar, Kuala Lumpur.

“Sayalah orang pertama yang tahu dia nak kahw1n. Sebelum dia datang untuk perbincangan dia minta saya kos0ngkan butik tapi memandangkan butik kami memang sentiasa kos0ng dan hanya untuk cl1ent yang ada temujanji, jadi tak ada mas4lah tentang hal itu.

“Tak s1lap saya dia dan Elis datang ke butik selepas Maghrib dan kami berb1ncang mengenai rekaan baju yang dimahukan. Sebenarnya pemilihan DPLKL adalah atas permintaan Elis, Caprice hanya ikut sahaja. Saya pun sebelum ini t4k pernah kenal kedua-duanya, jadi pertemuan malam itu adalah pertama kali,” katanya ketika dihubungi mStar.

baju caprice 2

Sesi perbincangan, ukuran baju dan fitting dilakukan secara tertutup di butik DPLKL.

Sementara itu, Davis berkata perbincangan mengenai busana itu diadakan secara tertutup dan Elis menyerahkan sepenuhnya kepadanya untuk menentukan rekaan terbaik bagi meraikan hari bahagia pasangan itu.

Meng4kui tidak suk4r bekerjasama dengan pasangan ini, Davis berkata Caprice dan isteri sangat merendah diri dan tidak cerew3t mengenai pemilihan busana.

“Kali pertama jumpa kami dah mesra, Elis orang Kelantan dan saya pun memang dari pantai timur jadi selesa bercakap bahasa Kelantan. Dia sangat mesra… cuma Caprice minta saya tutvp mulut tentang perkahwinan ini.

“Elis seorang yang simple… memandangkan Caprice sering menjadi tumpuan jadi saya tak mahulah rekaan baju kahwin itu terlalu sar4t. Saya ikut sahaja permintaan Elis, dalam masa sama kami kekalkan identiti wan1ta Melayu dan olah rekaan mengikut signature DPLKL dan akhirnya itulah hasilnya.

“Dalam masa seminggu dah siap baju kedua-dua pengantin. Badan Elis pun dah macam m0del, tinggi, ada rupa dan berkulit cerah jadi tak suk4r untuk menghasilkan baju pernikahan mereka itu… saya pula hanya jalankan tugas untuk memastikan pengantin nampak cantik,” ujarnya.

baju caprice 4

Davis tunjuk mesej pertama diterima daripada Caprice di Instagram.

Menerima puj1an netizen di laman s0sial, Davis berkata ramai pihak menghubvnginya menyatakan minat untuk mendapatkan baju kahwin daripada butiknya.

Tanpa berselindung, Davis memberitahu pakaian yang dihasilkan olehnya masih dalam angg4ran h4rga mampu milik dan tidak membeb4nkan untuk mereka yang mahu kelihatan anggun dan cantik di hari bahagia.

“Selepas v1ral Caprice kahwin banyak juga orang bertanya mengenai baju kahwin kami. Sebelum ni job tetap ada, cuma apabila buat baju Caprice ni lebih terbuka sebab orang nampak, kira macam b0nus la untuk orang lebih mengetahui brand kami.

baju caprice 3

Davis terima banyak pertanyaan daripada bakal pel4nggan selepas tul4r foto perkahwinan Caprice.

“Kalau nak baju macam itu tak m4hal pun, dalam angg4ran h4rga k0s RM5,000 untuk pengantin perempuan dan baju Melayu lelaki dalam RM1,800.

“Tak perlu keluarkan k0s mah4l untuk nampak cantik, saya buat baju untuk mereka sama sahaja macam pel4nggan lain mengikut pilihan rekaan, material kain dan sebagainya atas permintaan pelanggan sendiri,” katanya.

Pada petang Isnin, Caprice atau nama sebenar Ariz Ramli, 33, selamat diijab kabul dengan wanita berst4tus ibu tungg4l anak satu berusia 26 tahun.

Sumber : mStar

Leave a Comment