Mulanya suka-suka, lepas tu pant4ng dengar kawan teringin… siswi UiTM gigih hasilkan gubahan unik McD, alat dapur sampaikan remp4h pun ada!

ORANG Malaysia memang terkenal dengan daya kretiviti masing-masing.

Apatah lagi dalam kalangan pen1aga yang sering berlumba-lumba untuk menghasilkan pr0duk yang lain daripada lain demi menarik perhatian pembeli.

Justeru itu se0rang pelajar tampil dengan pelbagai b0uquet yang un1k serta menarik.

Antara yang menjadi perhatian baru-baru ini adalah sebuah b0uquet berisi pr0duk makanan segera terkemuka, McD0nald’s yang dihadiahkan pembeli kepada rakannya sendiri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Bercakap kepada mStar, Nursyamimi Mohd Shafie, 21 berkata dia mula menghasilkan gubahan b0uquet pada tahun lepas iaitu untuk dihadiahkan kepada ibu dan ayahnya sempena hari lahir mereka.

Bermula dari situ, dia kemudiannya mula mendapat tempahan daripada lebih ramai rakan-rakannya.

“Mula-mula saya buat b0uquet untuk mak dan abah sempena hari lahir, lepas tu ada se0rang kawan baik saya ni tanpa tanya saya ju4l ke tak dia terus 0rder untuk ibu dan kakak-kakak dia.

“Dari situ kawan-kawan lain pun mula 0rder juga.

“Pada Januari lepas paling banyak saya dapat 0rder tapi lepas tu sl0w balik sebab saya belajar, masa cuti semester lalu dalam bulan Og0s saya j0in pr1vate class untuk buat b0uquet, dari situ b0uquet saya jadi lebih cantik dan saya mula nampak p0tensi pern1agaan sebab sebelum ni saya tak tahu nak letak h4rga,” ujar pelajar tahun akhir Bahasa Arab K0munikasi Pr0fesional, Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam, Selangor ini.

Sementara itu, bercakap mengenai vide0 b0uquet McD0nald’s yang disediakan buat rakannya Nur Syamina Zaaim Hasman, 21, Nursyamimi yang mesra dipanggil Mimi berkata, walaupun agak “terlewat” dari tarikh sebenar hari jadi rakannya, dia tetap ingin memenuhi keinginan rakannya itu.

“Sebelum ni saya terima request dari cust0mer untuk buat b0uquet KF C dan macam biasa saya akan p0st gambar dekat status WhatsApp, lepas tu kawan saya Syahmina tu saje je cakap, “nanti masa birthday aku, aku nak macam ni juga tau Mi, tapi nak Mc D”.

“Jadi saya pun buatlah b0uquet Mc D tu sebab saya jenis pant4ng dapat tahu kawan-kawan saya teringin apa, mesti saya nak realisasikan keinginan diaorang tu

“Cuma nak dijadikan cerita masa birthday dia saya sibuk dengan assignment jadi tertangguh la, saya bagi dia b0uquet tu tiga bulan selepas birthday dia iaitu pada bulan Ogos,” katanya.

B0uquet McD0nalds yang dihasilkan Mimi buat rakannya.

Walaupun agak terlewat, Syahmina tetap terharu apabila menerima hadiah pemberian Mimi.

“Reaksi dia masa tu 0f c0urse terharu, sebab tahun lepas sebelum birthday dia ada cakap nak kek cheese, masa birthday dia pagi-pagi saya pergi rumah hantar kek tu.

“Tahun ni pun dia minta b0uquet Mc D dan saya bagi juga dekat dia cuma lambatlah,” katanya.

Mimi (kanan) dan rakannya Syahmina.

Vide0 b0uquet McD0nald’s hasil tangan Mimi yang tul4r di media s0sial secara tidak langsung menarik perhatian warga netizens untuk turut sama membuat tempahan.

Katanya, selain b0uquet McD0nald’s, dia pernah menghasilkan pelbagai jenis b0uquet menarik antaranya, b0uquet berisi rempah ratus, telekung, cooking tools set, du1t tarik, selain b0uquet berisi coklat.

B0uquet un1k lain yang dihasilkan Mimi.

Selain b0uquet, Mimi turut menyediakan gift b0x serta expl0s1on b0x.

“Selain b0uquet saya ada ju4l gift b0x dan expl0sion box dekat kawasan Sabak Bernam Selangor.

Gift b0x hasil tangan Mimi.

“Kalau untuk giftb0x dan expl0sion box tu saya boleh p0s, tapi untuk b0uquet belum berani lagi untuk p0s.

“Biasanya 0rder akan masuk melalui instagram saya, saya ada letak link whatsapp dekat bi0 instagram, kalau dari TikT0k mereka akan mesej saya minta nombor saya,” katanya.

Sumber : mStar

Leave a Comment