Kak Girl tak mahu buat kec0h isv kena rej3ct gara-gara tiada baju ‘plus size’, tapi harap pr0duksi fikir dulu sebelum buat tawaran

1SU pr0duksi menggugvrkan nama pers0naliti media s0sial, Kak Girl dengan alasan tidak masuk akal iaitu ketiadaan baju bersaiz besar membangkitkan kemar4han ramai di media s0sial.

Bagaimanapun Kak Girl atau Nur Amira Maslan ini enggan memanjangkan lagi 1su tawaran lak0nan ditarik balik gara-gara 1su pakaian.

“Kalau b0leh saya tak nak ulas lebih lanjut sebab tak nak lagi memanjangkan 1su sehingga mengeruhkan keadaan dan menyebabkan salah faham.

Kak Girl 2

D0ttie berk0ngsi perkara itu di Instagram miliknya.

“Sejujurnya n1at saya hubungi D0ttie hanya ingin bertanya sahaja. D0ttie sudah lama dalam industri dan dia juga se0rang pelak0n ‘plus size’.

“Jadi saya hanya bertanya adakah dia pernah melalui situasi yang sama sebab saya tak pernah berdepan dengan situasi itu… bukan mengadu,” katanya kepada mStar.

Sebelum ini, pelak0n D0ttie mended4hkan tawaran berlak0n yang pada awalnya diberikan kepada Kak Girl ditarik semula oleh sebuah pr0duksi drama gara-gara tiada baju bersaiz besar.

Kes4l dengan apa yang berlaku, rakan baiknya iaitu pelak0n D0ttie atau nama sebenar N0r Syuhaida Abd Razak menyifatkan alasan itu sebagai tidak masuk akal dan suk4r diterima.

Dalam pada itu, Kak Girl meng4kui dia berasa terkejvt dan sed1h apabila tawaran berlak0n tersebut ditarik semula atas alasan baju.

Biarpun pada mulanya sudah teruja dapat kembali bekerja namun Kak Girl mengambil perkara itu secara p0sitif dan menganggap ia bukan rezekinya.

Kak Girl 1

Kak Girl terharu Dottie tampil mempertahankannya.

“Apabila saya diberikan alasan sebegitu, sudah tentulah saya agak terkejvt dan sedikit rasa sed1h. Yela… kita pun baru sahaja nak mula bekerja.

“Apabila dah dapat tawaran berlak0n semula, sudah tentu saya rasa teruja. Tapi nak buat macam mana, saya anggap saja la ia bukan rezeki saya.

“Cumanya, saya harap selepas ini pihak pr0duksi boleh beri lebih penjelasan sebelum nak tawarkan sesuatu ‘j0b’,” ujarnya.

Sumber : mStar

Leave a Comment