“Ingatkan main-main” – Lel4ki ‘Ant1 Buat Kerja Rumah’ Pat4h Kaki Lepas T0l0ng Tunang Mengemas

Mengemas rumah buk4nlah sesuatu aktiviti yang digemari ramai dan kadangkala ada yang cipta macam-macam alasan semata untuk mengel4k daripada kena buat kerja rumah.

Gambar hiasan

Se0rang lelaki di Wales ini juga terg0l0ng dalam g0l0ngan ini. Menurut tunangnya, lelaki berkenaan memang b0leh dikatakan ant1 buat kerja rumah dan akan sedaya-upaya cuba untuk mengelak daripada kena buat apa-apa tug4s mengemas.

Pun begitu, tunangnya berjaya memujuk lelaki itu untuk memb4ntunya mengemas namun, t4k berapa lama selepas itu, lelaki berkenaan terj4tuh tangga semasa sedang menggunakan vakum sehingga mengak1batkan dua tul4ng di kakinya pat4h.

P0rtal Mirr0r melap0rkan, Nathan Marsh, 26, dijadualkan bakal mendirikan rumah tangga bersama tunangnya, Bethan Lewis Watling, 24. Disebabkan itu, Bethan membuat keputusan untuk memb4ntu Nathan mencapai bentuk badan ideal dengan membuat kerja-kerja rumah. Difahamkan, pasangan ini dah dua tahun tinggal bersama.

Sebelum kejadian pada bulan 0gos itu berlaku, Bethan telah meminta Nathan untuk memvakum ruangan tingkat dua rumah mereka. Walaupun keberatan, lelaki terbabit buat juga seperti apa yang disuruh namun, tak berapa lama selepas itu, Bethan terdengar bunyi kuat dan Nathan yang menjer1t kesak1tan.

“Pada mulanya, saya ingat dia main-main dan hanya buat al4san supaya tak disuruh kemas rumah lagi,” terang Bethan.

Bagaimanapun, Bethan akhirnya menyedari tunangnya itu bukan berlak0n tapi memang benar-benar ceder4 dan segera dikej4rkan ke R0yal Glam0rgan H0spital dimana d0ktor mengesahkan dia pat4h dua tul4ng di kaki akibat terj4tuh dari tangga semasa sedang memvakum.

Difahamkan, Bethan dan Nathan masing-masing menganggur dan Bethan pula kini sedang belajar di sebuah k0lej tempatan.


Gambar hiasan

“Saya ada beritahu dia (Nathan) supaya berhati-hati supaya tak tersadung dek wayar vakum. T4k sangka pula begini jadinya. Tapi, Nathan tetap kena buat kerja rumah bila sudah sembvh nanti,” kata Bethan.

Difahamkan, Nathan kini sudah pul1h sepenuhnya selepas ins1den berkenaan. Walaupun gembira kerana tidak mengalami apa-apa keceder4an lain yang lebih par4h, lelaki itu memberitahu tunangnya sudah menyiapkan satu senarai tugas mengemas yang perlu dilengkapkan lelaki.

Sumber: Mirror

Sumber : Lobak Merah 

Leave a Comment