Niena Baharun k0ngsi anak 3 tahun belum lancar bercakap tapi dah p4ndai mengaji… S4nggup tahan mata tengah malam nak baca al-Quran

BAHARU berusia tiga tahun, kaletah lucu anak pelak0n Datin Niena Baharun iaitu Adiel Mikael yang gemar belajar mengaji al-Quran pada lewat malam cukup mencu1t hati.

Niena atau nama sebenarnya Amaniena Baharun, 28, memberitahu anak sulungnya itu sanggup menahan mata hanya kerana ingin mengaji.

“Dia buat per4ngai tidak mahu tidur, sebaliknya hendak mengaji pukul 12 tengah malam. Walaupun dah suruh masuk tidur namun dia tetap deg1l nak mengaji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niena Baharun (@nienabaharun.nb)

“Akhirnya, saya pun melayan dia mengaji biarpun sudah tengah malam dan sudah lepas waktu tidurnya. Tiba-tiba mainan yang dipegang sambil mengaji terj4tuh sebab dah mengantuk.

“Tapi tetap tidak tahu sama ada nak teruskan mengaji atau mengutip mainannya yang j4tuh itu,” kata pelakon drama bersiri Jangan Benc1 Cintaku itu.

Sebelum ini, Niena pernah berk0ngsi di ak4un Instagram memberitahu anak lelakinya itu sangat gemar membaca ayat suci al-Quran setiap pagi.

Dalam pada itu, Niena meluahkan rasa syukur kerana Adiel kini juga semakin lancar membaca surah meski masih belum fasih bertutur dengan baik.

Niena 1

Niena bersama dua orang anaknya.

“Walaupun Adiel baru masuk tiga tahun dan masih belum lancar untuk bercakap, tapi kami perasan bab mengaji laju je dia boleh ‘p1ck up’.

“Kadang-kadang setiap kekurangan, pasti ada kelebihan. Ini semua adalah anugerah Allah,” k0ngsi Niena lagi.

Untuk rek0d, Niena mendirikan rumah tangga dengan Datuk Aliff Firdaus Abdul Hadi pada 1 Februari 2018.

Pasangan itu dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Adiel Mikael dan Alyssa Marissa.

Sumber : mStar

Leave a Comment