Aril Pilus cem4s ibu j4tuh bilik air, alami luk4 bawah mata akibat terkena bucu meja

RUNS1NG dan b1mbang, itu yang dirasakan penyanyi Aril Pilus apabila menerima berita ibunya iaitu Normah Abdullah, 64, mengalami keceder4an di bahagian mata akibat terj4tuh dan terpaksa dikej4rkan ke sebuah h0spital di Jasin, melaka.

Berk0ngsi kejadian itu, Aril atau nama sebenarnya Khairil Azam Pilus, 36, berkata kaki ibunya tersandung ketika keluar daripada bilik air dan terj4tuh sehingga terkena bucu meja pada bahagian mata.

“Pagi tadi (Selasa) dalam pukul 7, mak saya j4tuh… memang rasa cem4s dan terkejvt la sebab hari yang sebelum tu ada saya kat melaka baru je jumpa mak.

“Pukvl 3 pagi dia bangun nak pergi t0ilet lepas itu dia keluar dari t0ilet dan nak masuk pintu bilik kaki dia tersandung mesin urvt kaki, dia j4tuh muka kena bucu meja makan.

“Saya ingatkan main-main, mata mak k0yak. Muka mak bengk4k sebelah dan d0ktor clear luk4 dan everyth1ng. Saya suruh ayah bertenang kalau b0leh segera mak pergi h0spital terdekat sebab nak check c0ndition macam mana,” katanya kepada mStar.

aril2

Perk0ngsian Aril di Instastory.

Aril berkata, ibunya yang mengh1dap penyak1t d4rah tinggi dan kenc1ng manis itu terpaksa dit4han untuk pemerhatian selama empat jam di h0spital.

“Mak saya kena 0bservation untuk pastikan tak ada apa-apa yang ser1us. Dalam masa itu mak tak lalu makan sebab kalau makan dia akan munt4h balik.

“Kita risau sebab mak saya ada kenc1ng manis dan dar4h tinggi, jadi t4kut kalau luk4 di mata dia tu mesti susah nak baik,” ujarnya.

Tambah Aril, mereka sekeluarga mengambil keputusan untuk menghantar ibu mereka ke pakar mata untuk memastikan tiada sebarang keceder4an ser1us berlaku.

aril3

Aril risau dengan keadaan ibunya.

“Buat masa sekarang mak saya akan duduk dengan kakak saya dekat bandar supaya senang ada orang jaga. Saya risau dia berdua dengan ayah di kampung.

“Esok nak pergi jumpa pakar m4ta sebab nak tengok c0ndition mata mak, risau kalau ada yang ser1us sebab kena jahit,” ujarnya.

Sumber : mStar

Leave a Comment