Anak Allahy4rham Mr 0s ikut jejak jadi pelawak, sertai Mencari Sepahtu Yang Hilang… Tak mahu tumpang p0pulariti arw4h bapa

DUA anak kepada pelawak terkenal Allahy4rham Mr. Os iaitu Hazwan dan Hafizul membuat kejvtan bakal menyertai pr0gram realiti terbaharu Astr0 Warna iaitu Mencari Sepahtu Yang Hilang.

Anak keempat arw4h iaitu Hafizul atau nama sebenarnya Mohamad Hafizul Mohd Yusof, 25, berkata, dia dan abangnya b1mbang orang meletakkan jangkaan yang tinggi selepas mengetahui mereka anak pelawak legenda Malaysia.

“Ya… kami berdua memang anak Mr. Os. Tapi ikutkan tak nak beritahu orang mengenai diri kami. Tak nak dikenali sebagai anak Mr. Os. B1mbang orang meletakkan expectation yang tinggi terhadap kami.

“Bukan itu sahaja, bila 0rang dah tahu kami anak kepada se0rang pelawak legenda nanti buat s1lap pun akan dikr1tik dan kalau buat yang terbaik pun, orang akan mengata.

“Benda yang paling kami t4kut, bila orang tudvh kami nak tumpang p0pular1ti arw4h ayah. Kami hanya membawa nama dan meneruskan legasi sahaja tapi yang pasti kami akan persembahkan sesuatu yang berbeza,” katanya kepada mStar.

Allahy4rham men1ngg4l dunia pada 8 April 2016 di H0spital Selayang akibat k4nser p4ru-p4ru.

Hazwan dan Hafizul merupakan cahaya mata daripada perkahwinan pertama arw4h.

Arw4h turut mempunyai lima orang anak daripada perkahwinan pertama.

os2

Hazwan dan Hafizul cuba nasib menerusi kumpulan Arteh.

Hazwan dan Hafizul bergabung menerusi kumpulan Arteh itu ditemui ketika sidang media pelancaran pr0gram realiti terbaharu Astr0 Warna iaitu Mencari Sepahtu Yang Hilang di The Summit 1, VE Hotel, The Vertical, Bangsar South, Kuala Lumpur pada Rabu.

Selepas lebih sedekad, kini tiba masanya untuk Sepahtu mencari muka baharu untuk dijadikan edisi terkini kumpulan mereka menerusi pr0gram.

Pr0gram baharu yang dikendali oleh pelak0n Ram0na Zamzam dan Jiggy Masin selalu pengacara belakang pentas itu akan bersiaran selama lapan minggu dan bakal menemui peminat mulai 2 Disember depan, 9 malam,di Astr0 Warna.

Selain Arteh, 11 lagi kumpulan peserta iaitu Yusra (solo), Muslim (solo), Joned, Spana dan Sebat (kesemuanya peserta duo) serta Gahai, Pitu, Sepan, San, Siji dan Takal (peserta trio).

Dalam pada itu, abang kepada Hafizul iaitu Mohamad Hazwan, 30, menegaskan mereka berjaya memasuki pr0gram tersebut bukan disebabkan nama Allahy4rham.

Biarpun ahli kumpulan Sepahtu iaitu Pak Ya mengenali dia dan Hafizul sebagai anak Mr. Os namun pemilihan mereka atas dasar bakat.

“Kami berjaya masuk pr0gram ini bukan disebabkan nama arw4h ayah. Masa hantar vide0 uji bakat pertama, tak ada sebut pun nama arw4h. Bila dah berjaya peringkat seterusnya, kami ditemu bual secara maya dengan ahli Sepahtu.

“Dan ketika itu la baru Pak Ya perasan yang kami ini anak kepada Mr. Os. Sebab masa arw4h masih hidup, kami yang menguruskan kerjayanya dan pernah la jumpa dengan Pak Ya.

“Tapi bukan sebab Pak Ya kenal, dia pilih kami… memang dia kata pemilihan itu disebabkan nampak bakat kami berdua,” kata Hazwan.

Sumber : mStar

Leave a Comment