Mamat Exists masih dip4ntau AA DK, perlu dapat kebenaran keluar kawasan… Sebulan sekali sertai pr0gram khidmat masyarakat

GARA-GARA terl1bat penyal4hgunaan d4d4h sekitar tahun 2019, v0kalis kumpulan Exists iaitu Mamat mended4hkan pergerakannya masih dipantau Agens1 Ant1-D4d4h Kebangsaan (AA DK).

Menurut Mamat atau nama sebenar Mohd Ali Kamarudin, 42, dia perlu melap0rkan diri dan mendapatkan kebenaran daripada agens1 tersebut jika ada urusan kerja dalam temp0h dua tahun.

“Bermula awal tahun ini, saya perlu melap0rkan diri kepada AA DK Johor Bahru jika mahu keluar kawasan untuk urusan kerja dan lain-lain.

“Selain itu setiap sebulan sekali, saya perlu mengikuti pr0gram kemasyarakatan yang dianjurkan agens1 sebagai sy4rat dalam temp0h pemul1han.

“Saya tidak kisah mengikuti per4turan yang ditetapkan. Hal ini demi kebaikan saya juga dan saya juga tidak terasa terbeb4n dengan sy4rat ini,” katanya kepada mStar.

Penyanyi lagu Untukmu Ibu ini ditemui pada Majlis Pelancaran Album Live Exists Reuni0n di Pusat K0nvensyen Kuala Lumpur pada Rabu.

Bercakap mengenai k0nsert jelajah yang dirancang kumpulan Exists, Mamat berkata, urusan perjalanan untuk latihan di Kuala Lumpur akan diuruskan oleh p1hak penganjur.

Selain aktiviti bersama kumpulan Exists, dia juga sibuk menguruskan pern1agaan makanan di Johor Bahru.

“Alhamdulillah, semua aktiviti yang membabitkan kumpulan Exists akan diuruskan 0leh Shiraz Pr0ject. Saya pun tiada mas4lah berulang-alik demi kerja.

“Dalam pada itu, saya menjalankan pern1agaan menju4l makanan di kampung halaman. Jadi, memang kerap berulang-aliklah J0h0r dan Kuala Lumpur,” katanya lagi.

mamat2

Exist ditemui pada sidang media Album Live Exists Reunion.

Ditanya pula mengenai desas-desus bakal menam4tkan zaman duda dalam masa terdekat, Mamat enggan mengulas lanjut mengenai d4kwaan tersebut.

“Saya tak ada apa nak cakap… InsyaAllah,” katanya.

Pada 8 September 2019, Mamat bersama seorang rakannya ditah4n ketika menaiki motosikal di Taman Perling, Johor Bahru pada pukul 11.30 malam kerana memiliki sejumlah d4d4h jenis sy4bu.

Kejadian itu berlaku sebelum penyanyi ini menjayakan k0nsert Exists Reunion di Stadium Malawati, Shah Alam pada 28 September 2019.

Susulan itu, Mamat dikehendaki menjalani raw4tan di Persatuan Pengas1h Malaysia.

Sumber : mStar

Leave a Comment